keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kusudama-kukkanen
Henni oli eilen mukavassa opekokouksessa, jossa tehdään aina jotain kivaa myös käsillä. Tämän syksyn kokouksessa tehtiin Kusudama-kukkaset. Ohje löytyy "Kirjan uusi elämä" -kirjasta ja netistä muun muassa täältä.

Japanilaiset Kusudamat on paperista tehtyjä kukkaispalloja, jotka valmistetaan yleensä ompelemalla yhteen useita paperista muodostettuja kukkia tai muita muotoja. Tämä Hennin tekemä kukkanen on siis vain yksi osa Kusudamaa. Eli kukkaispallon valmistaakseen näitä kukkasia pitäisi tehdä useita ja sitten liittää ne yhteen ompelemalla tai vaihtoehtoisesti liimaamalla. Mutta tosi hienoltahan tämä kukka näyttää jo yksistäänkin.

Nyt houkuttelisi tehdä jotain Kusudama-kukkasista, mutta mitä? Tekisikö kokonaisen pallon vai jotain muuta? Onko ehdotuksia?

3 kommenttia:

 1. Ihana!! Kiitos jakamisesta (taas)!
  Oli ihan pakko testata heti!
  Toimii!
  Mutta totta tosiaan ... mitä tästä tekisi?
  Ehkäpä sen pallon ainakin?!

  VastaaPoista
 2. Eräässä paikassa oli tehty noista pallo ja sisälle laitettu ledit. Oli hieno. :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä vinkistä, täytyypä kokeilla!

  onnistuisikohan ihan pienten kukkasten taittelu ja palloksi liimaus ja jouluksi kuuseen uudet koristeet! ;) Jos nyt aloittaisi, niin olisi ehkä muutama uusi pallo valmiina jouluna! ;)

  Minulla on pinkka vanhoja suomen kuvalehtiä ym. lehtiä 1920-40-luvuilta, niissä sivut mukavasti ajan patinoimat, sopisivat hienosti vihreän kuusen väritykseen! HMM.. ajatus jäi itämään ainakin..

  VastaaPoista