tiistai 26. huhtikuuta 2011

Takin vuorin kiinnittäminen

Alkuperäinen ohje takin vuorin kiinnittämiseen löytyy Ottobre 1/2011-lehdestä. Henni on kuvittanut ohjeen vuorin kiinittämisestä, jotta ohjetta olisi helpompi tulkita. Ohje on tähän kirjoitettu ulkomuistista ja lisäilty sitten hihan kiinnityskohtaan tarkentavia ohjeita kuvien lisäksi.


Ompele ensin vuori yläreunasta nurjat puolet vastakkain kiinni. Huppu jää väliin.


Ompele sitten vuori kiinni helmasta. Resori jää kankaiden väliin.

Nämä olivat selvät ja helpot hommat. Hihan kääntäminenkin on ihan helppoa, kun ohjeen ymmärtää. Tässä kuvia helpottamaan hommaa.


Nuttu nurin kokonaan


Taita vuorin hihaa noin 8 cm matkalta niin, että oikea puoli tulee näkyviin.


Aseta hihat suut vastakkain ja pujota taitettu vuorikappaleen hihansuu päällihihan sisään niin, että hihakappaleiden oikeat puolet ovat vastakkain taitoksen matkalta. Resori jää kappaleiden väliin.


Neulaa hihansuut toisiinsa kiinni ja ompele.


Käännä nuttu oikein päin ja aseta hihat sisäkkäin.


Hihan saat siistiksi näin päältä


ja sisältä.

Lisäksi saimme toiveen ohjeesta vetoketjun yläosan kiinnittämiseen. Henni kiinnitti tässä takissa vetoketjun ensin ompelemalla nurjalta suoraompeleella, niin että vetoketjun ja takin oikeat puolet olivat vastakkain. Ylimääräinen osa vetoketjusta jäi tässä vaiheessa suoraksi töröttämään takin yläreunan ylitse. Päällipuolelle tikkausta ommellessa Henni taittoi 90 asteen kulmassa vetoketjun takin sisäpuolelle vuorikangasta vasten ja ompeli sitten suoraompeleen siihen päälle. Lopuksi vetoketjun ylimääräinen osa leikattiin pois.

7 kommenttia:

 1. Kiva ohje :)
  Täytyykin lisäillä tuonne minun sivuston linkkivinkki osioon tämä!

  VastaaPoista
 2. Suuri kiitos hihojen vuorin kiinnitämisen ohjeesta! Huokailin jo monta kertaa että miten tämä on oikein tarkoitus tehdä, kunnes googlasin ja löysin teidän blogiinne.
  Elli

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu! Kiitos, että kävit myös kommentoimassa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon ohjeesta! Tyttären takintekele meinasi lentää roskakoppaan, kun en meinannut millään tajuta, miten tuo vuorittaminen toimii. Google ei pettänyt vaan löysi tämän ohjeen. Todella selkeä ohje ja tyttösen takki on nyt päättelyitä vaille valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että oli apua ja kiitos paljon kommentistasi!

   Poista
 5. Mä sain tänään kaverilta keskeneräisen takin, jossa oli vuori kasassa ja päällinen kasassa. Oli kuulemma kaverin äiti alkanu ommella tälle kaverin lapselle, mutta homma jäänyt kesken ja nyt takki jo liian pieni. Käski ommella tai heittää roskiin. Vähän aikaa pähkäilin, mutta onneksi googlen avulla löysin tieni tänne. Nyt on takki vetskaria vaille valmis. Kiitos selkeistä ohjeista! Ihanaa saada pitkään marinoitu takki käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että google ohjasi sinut tänne. Ihana kuulla ohjeen olevan tarpeellinen edelleen! Kiitos kun jätit kommentin.

   Poista