sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kaksi, kolme, neljä ja viisi

Maippu on kuvioinut kangasta jo neljäkuukautisesta asti. Henni laittoi mini grip -pussiin tilkun ja väriklöntit. Sitten pussi sujautettiin pieneen, tähän tarkoitukseen, ommeltuun värikkääseen kangaspussiin. Rypistely ja hypistely oli mielekästä puuhaa pienille käsille ja niistä syntyi hienoja värikkäitä yllätyksiä.

Sen jälkeen on Maippu kuvioinut erilaisia juttuja, kuten pikkuveljelleen makuupussin, mummoille tyynyt, serkulle kassin sekä omia vaatteitaan. Yksivuotiaana ei ole kuvioitu vaatetta, mutta kaksivuotiaasta asti se on ollut perinne.


Kaksivuotiaana Maippu teki valmiseen trikoopaitaan kädenkuvapuun ja kukkia.


Kolmevuotiaana Maippu maalasi siveltimellä suoraan valmiiseen lyhythihaiseen trikoopaitaan puun, porkkanan ja pupun.


Neljävuotiaana Maipun kanssa painettiin keijuprinsessa Hennin ompelemaan mekkoon (tästä onkin aiempi mekkopostaus).


Nyt viisivuotias tyttö halusi painaa paitaansa mielikuvitushepan, jolla on kuusi jalkaa, siivet ja yksi sarvi. Maippu piirsi kuvan ja Henni leikkasi tarvittavat sapluunat painamista varten. Maippu valitsi värit ja painoi kuvan kankaalle. Silmät piirrettiin tussilla ja hännän sekä harjan kiehkuroineen Maippu halusi maalata siveltimellä. Maalatessaan taiteilija haaveili samalla siitä, että osaisipa hän itsekin lentää. Valkoinen paita on Maipun mumman alesta ostama ja tuli sopivasti tähän tarpeeseen. Uutta, kun ei varta vasten viitsinyt ostaa eikä oikein sopivia yksivärisiä kankaitakaan ollut saatavilla.

4 kommenttia:

  1. Aivan ihania nuo painatukset! :) Lasten mielikuvitus on jotain ihan mahtavaa, aivan huippu tuo kuusijalkainen lentävä hevonen! :D Tollasesta taiteilijannäkemyksestä vois aikuiset ottaa oppia.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana perinne teillä! Minkäslaisilla väreillä tällaista voi harrastaa, löytyykö askartelukaupoista vai mistä? Kestävätkö värit hyvin pesua? Taisin juuri löytää joululahjaidean :)

    VastaaPoista
  3. Kiva, jos innostuit ideasta! Värit on Emo-tuotannolta: http://www.emotuotanto.fi/ ja kestävät hyvin pesua. Kaksi ylintä kuvaa on siis käytössä olleista paidoista, joita on kumpaakin käytetty noin vuoden ajan melko säännöllisesti. Emo-tuotannon värejä on hyvin varustelluissa askarteluliikkeissä ja tuolta nettisivuiltakin niitä saa tilattua.

    VastaaPoista