maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kaloja käki duolleTäällä on juhlittu Jyväskylän kesää. Elina oli järkkäilemässä Mäki-Matin perhepuistoon viittomakielistä ohjelmaa. Kolmen päivän aikana nähtiin viittomakielisiä satuja, näytelmä ja viitottuja lauluja. Elinan loruista tehtyjä lauluja kuultiin laulettuna ja nähtiin viittomakielellä:


"Duo käet ylös!

Pölinää pöntössä ja muita pesänrakennuspuuhia. Mikä tekee oravan onnelliseksi? Entä millainen on variksen pesä? Tunnelmia ja tosiasiaa linnuista ja muista metsän asukkaista.

Elina Kynsijärven ihastuttavia eläinloruja on säveltänyt Jesi Blomgren ja kääntänyt viittomakielelle Juha Peltomaa.

Duo käet ylös!:
Jesi Blomgren - laulu, haitari, ukulele
Juha Peltomaa - viittomat, perkussiot
Sopii kaikenikäisille."


Käki duon ohjelmistoon kuuluu myös vekkuli kalalaulu, johon tarvittiin rekvisiitaksi pikkuinen kalasorminukke ja iso kalakäsinukke. Pikkuinen kala tosin ui niin kovin vikkelästi, että siitä oli vaikea saada tarkkaa kuvaa. Ulkonäöltään se on kuitenkin vanha tuttu, sillä se on virkattu samalla periaatteella kuin nämä kalat. Pyrstöön on vain jätetty aukko sormea varten. Isoon kalaan inspiraatio tuli patakintaasta. Aluksi Elina teki isosta kalasta liian pienen ja siitä onkin tämä lähikuva. Aivan samannäköinen, mutta isompi iso kala näkyy sitten tuossa "in action" kuvassa. Kalojen kankaat on kierrätettyjä ja langat jämiä.

Lasten kesässä oli muutakin kivaa ohjelmaa. Käytiin katsomassa Teatteri Quo Vadiksen "Pelastetaan äiti" -näytelmä ja Elina tyttärensä kanssa jopa kahteen kertaan. Se oli niin niin niiiiin tosi tosi hyvä! Käsitöitä harrastavien kannattaakin mennä katsomaan se jo siitä syystä, että Nina Mansikan suunnittelema pukulavastus on aivan mieletön! Ja tarinakin on aivan upea eli menkää katsomaan!

6 kommenttia:

  1. Duo (vai voisko sitä sanoa trioksi?) oli huikeen muikee! Värikkät kalat imivät välittömästi lasten katseet itseensä :)

    VastaaPoista
  2. Olihan se huikee, se duo siis! Kiva, kun pääsitte katsomaan!!

    VastaaPoista
  3. Piti tulla tätäkin vielä kommentoimaan. Tosi ihana ja pirtsakka kala. Hauska oli myös siihen liittyvä laulu, ihan muskarikamaa!

    VastaaPoista