tiistai 2. lokakuuta 2012

Ihania Mekkotehdas laukkuja


Pieni tyttö juhli kuusivuotispäiviään Heinäkuussa Mekkotehdas-kirjan kaavoilla tehdyssä mekossa. Henni oli tytön äidin kanssa yhdessä kangasostoksilla ja kankaita jaettiin mekkoihin molempien tytöille. Synttärilahjaksi Henni sitten ompeli ystävänsä synttärisankarille ompelemaan juhlamekkoon mätsäävän laukun.

Myös Maippu sai mekkoonsa sopivan laukun. Hennin ompeleman liinamekon "vyökangasta" olikin jäänyt juuri sopiva pala. Kaava on kyllä ihana ja laukut oli oikein sopivat pienille eskarineideille. Toiseen laukkuun Henni teki ohjeen mukaisen rypytyksen ja toiseen kirjan kuvassa olevan laskostetun version.


Maipun laukku


Synttärisankarin laukku

Maipun laukun kangas on vanhasta pienestä pöytäliinasta ja synttärisankarin laukkukankaat on ostettu Eurokankaasta. Vetskut molempiin löytyi kirpparilta. Henni on leikannut ruusuisesta kankaasta Mekkotehtaan kaavoilla Maipullekin mekon, mutta se odottaa ompelijaansa. Eiköhän se viimeistään kesäkeleille valmistu ;)

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mekkotehtaan kaavat on <3 Laukkuja on kiva suunnitella, kun niissä voi yhdistellä pieniä paloja. Saisi vain aikaiseksi ommella enemmän niitä.

   Poista
 2. Voi, miten ihanat laukut ja mekot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maipun laukku onkin ollut kovassa käytössä ja näytti olevan synttärisankarinkin laukku mukana taas, kun viikonloppuna nähtiin.

   Poista
 3. Ai ihanuus miten suloisia ompeluksia! Onneksi mulla on lainassa Mekkotehdas-kirja, pääsen laukkukaavaa testaamaan. Kiitos inspiraatiosta. Manta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos inspiroiduit! Olisi ihana saada vaikkapa viikko ompeluaikaa pelkästää mekkotehdas-ompeluille :)

   Poista
 4. Aivan ihanat, tosi onnistuneet värivalinnat! Minullakin on tuo kirja kestolainassa, oon kaks kertaa jatkanu laina-aikaa...mutten oo saanu tehtyä vielä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on pitkä todo-lista tuosta kirjasta, mutta toteutus ei ole yhtä vikkelää kuin suunnittelu ;) Ohjeet on hyvät ja mallit kivat, rohkeasti vain kokeilemaan.

   Poista