perjantai 5. lokakuuta 2012

Kirjoitusalusta Lavian Annan tapaan


Lavian Annan blogissa oli taannoin tehty ihania pöytätabletteja vanhojen kirjojen sivuista. Henni oli juuri ajatellut, että lainaan tulleeseen pulpettiin pitäisi saada suojaksi jokin kirjoitusalusta. Kaapissa oli kätevästi vanhoja Suomen kuvalehtiä ja nämä sivut on yhdistetty aukeamaksi 1926-vuoden lehdestä. Kaapista löytyi sopiva rullan loppu mattakontaktimuovia ja sarkakankaasta tuli hyvä tukipehmuste alapuolelle. Lehden sivuilla olevat mainokset sopivat hyvin makuuhuoneen teemaan. Henni nimittäin piirtelee siellä usein kuosisuunnitelmia, pulpetin vieressä on mummamme vanha Singer ja tietty makuuhuoneessa on sänkykin.


Henni voitti elokuisessa arvonnassa Lavian Annan -blogissa ihanan herkullisen leivontasetin. Kukkamuffareista on tullut kauniita, mutta ne on aina ennen kuvien ottamista kadonneet parempiin suihin. Tänä viikonloppuna juhlitaan Hennin synttäreitä ja sen kunniaksi teillekin poikkeuksellisesti pieni herkkuresepti jakoon. 

Jaamme nyt linkin yhteen herkulliseen muffinssigoogletusreseptilöytöön ja siitä Hennin tekemään muunnelmaan (ehkä joku muukin on tehnyt jotain vastaavaa?).

Ensin Henni kokeili tehdä näitä suussa sulavia sitruunakreemimuffinsseja Crazy Bakerin ohjeella. Voi suositella lämpimästi - nam, nam ja nam. Seuraavalla kerralla tuli into poiketa ohjeesta kesken leipomisen. Sitruunaiset jutut Henni jätti ohjeesta pois ja lisäsi syksyistä omppua tilalle. Omppukreemimuffinssit valmistuivat tähän tapaan:

Taikina:
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
2 dl kevytkermaa (meillä käytetään rasvaista luomukermaa)
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
Omenakuutioita kirpeästä kotimaisesta ompusta kanelisokeriseoksella maustettuna sekä vaniljakreemiä (vaniljakreemijauhetta 0,5 dl ja kolme osaa vettä)

Sekoita keskenään munat ja sokeri. Lisää hieman jäähtynyt kerma ja maito. Sekoita toiseen kulhoon jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot kevyesti vatkaten taikinaan. Valmista vaniljakreemi. Lohko omput pieniksi kuutioiksi ja pyörittele niitä omenakaneliseoksessa. Kaada puolet taikinasta muffinssivuokiin, lisää päälle vaniljakreemiä ja kaneliset omenakuutiot. Peitä täytteet taikinalla. Paista 200 asteessa 15-17 min. Jäähdytä ja tarjoile. Voit myös koristella muffinit, vaikkapa vaniljaisella kermalla. (Vaniljakreemijauheella saat hieman jämäkämpää kermavaahtoa koristelua varten.)

Ja pian saattekin herkutella myös arvonnan parissa!

Toivotamme siis herkullista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti