sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Hupparikaavan kehittelyn tulos


Viime lauantaina Elina oli tyttärensä kanssa yökylässä Hennin luona. Henni oli vähän aiemmin ommellut itselleen hupputunikan Nappinjan -ohjeella sekä raglanhihaisen huputtoman hupparin. Ja siitä se idea sitten lähti. Halusimme hieman yhdistellä kaavoja ja kehittää hupparikaavaa hieman naisellisemmaksi ja hupulliseksi. Pitäähän hupparissa huppu olla! Ensin Henni muokkasi hupputunikan hupun kaavaa huppariin sopivaksi. Se on tässä vähän isompi ja asettuu edemmäs kuin tunikassa (olisikin voinut ottaa kuvan hupusta, kun se on päässä..). Sitten hupun kaava soviteltiin hupparipaidan kaavoihin. Lopuksi Henni kaavoitti huppariin taskut.Elina ompeli hupparin Hennin hyvässä ohjauksessa. Ja hyvähän siitä sitten tuli! Vetoketjua laittaessa Elina vähän mokaili ja siksi nuo yhdet saumat ei ole ihan kohdikkain. Mutta ehkä se olikin tarkoitettu niin. Ei se ainakaan Elinaa haittaa ja sehän se on tärkeintä.

Ruskea ohut college on Nansolta, 3 e/m. Hupun ja taskujen apilakangas sekä resori on Kestovaippakaupasta. Vetoketju on Eurokankaasta.

12 kommenttia:

 1. Hienosti yhdistettyjä kaavoja :). Hieno!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva huppari. Olen itsekin pyöritellyt päässä ideoita omaan huppariin. Tästä saattaa tarttua jotain siihen projektiin.

  VastaaPoista
 3. Hienohan tämä on :)

  Muistuttaa jokseenkin omaa tekelettäni:
  http://tuituijakotikolo.blogspot.fi/2012/08/kaarros-kirahvein.html

  Hauska miten ideat pyörii eestaas ja kuinka törmää tekeleisiin ajatuksella: "Mä oon nähnyt tän jo jossain"... En siis tarkoita kopiointia (vaikka sitäkin tapahtuu), vaan kuinka samat ideat pyörii yhden jos toisen päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kyllähän näyttikin samalta! Ihana sun versio! Meille tosiaan taskuidea tuli nappinjan kaavasta, mutta päädyttiin lopulta tollaiseen "tavalliseen" versioon, jossa taskut ei pussita. Raglan huppariin piti alun perinkin tulla tollanen korkeakauluksinen huppu, mutta tosiaan en jaksanut silloin sitä säätää.

   Poista
  2. Hei joo, tosi samalta näyttää ja olen tuon hupparin vähän aikaa sitten blogissasi nähnytkin. En vaan muistanut. Mieleeni oli vaan jäänyt se ihana pitkä hoodie, jonka esittelit vähän aikaa sitten: http://tuituijakotikolo.blogspot.fi/2012/09/hoodie.html. Mutta ideat tosiaan pyörii ja kun ei niitä vaatteita niin kovin monella tapaa voi tehdä... tai varmaan voikin, mutta tämmöisistä perusjutuista on hankala ehkä tehdä semmoisia, mitä kukaan ei olisi vielä tehnyt :)

   Poista
 4. Tosi hyvän näköinen huppari! :)

  VastaaPoista
 5. Kylläpä onkin nätti huppari!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista! On tuo huppari kyllä ihanan rento. Pitkästä aikaa semmoinen huppari, jota tulee käytettyä muutenkin kuin urheillessa.

  VastaaPoista