torstai 26. heinäkuuta 2012

Yhden euron mekko


Elina tarvitsi mekon ystävänsä häihin. Mekkoa varten löytyikin sopiva materiaali kierrätyskeskuksesta. Ihanan ohuesta puuvillakankaasta oli kai meinattu tehdä jonkinlainen "perunasäkkimekko", mutta ompeluprojekti oli jätetty kesken. No onneksi näin, sillä nyt siitä riitti hyvin materiaalia tähän mekkoon. Elina ompeli mekon Yoshiko Tsukiorin "Ihanat mekot ja tunikat" -kirjan kaavalla. Mekkoon ei tosin tullut hihoja ja helmasta tuli pitkä ja kaareva.

Kaupan mukana tuli myös valmiiksi ommeltu vyö. Se olikin tarpeellinen, sillä ilman sitä näin pitkä mekko muistuttaa lähinnä yöpaitaa. Vyön kohtaa varioimalla mekosta saa hieman erinäköisen.Mekosta tuli oikein mieluinen ja mukavan keveää kesämekkoa tulee varmasti käytettyä myös arkena. Mutta nyt ensin juhlimaan kesähäitä! 

11 kommenttia:

 1. Ihana! Mikä malli tuo on kirjasta? Ompelin viime viikonloppuna yhden mekon kirjasta, mallit ovat kyllä melko reiluja kooltaan. Sinulla tuossa kangas laskeutuu kauniisti, minä menin ompelemaan pellavasta ja se on melkoinen tönkkö ;) Ja vyön tuon kirjan tunikat kyllä kaipaavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein mekon F-kaavalla eli "Halkiohihaisen tunikamekon" -kaavalla. Piirsin s-koon kaavat, mutta ehkä xs olisi myös riittänyt, kun mallit on tosiaan niin reiluja. Tämä kangas toimi kyllä mainiosti. Tein aiemmin toisen mallin lakanakankaasta: http://siksaksis.blogspot.fi/2011/09/valkoisesta-lakanasta-juhlamekoksi.html. Se on kyllä tönkömpi, vaikka melko ohutta kangasta sekin on. Pellavainen mekko kuulostaa kyllä kivalta :)

   Poista
  2. Tuo toinenkin on upea ompelemanasi! Pitää testata sitä kaavaa seuraavaksi. Tänään pellavamekkoseni pääsi päälle ja loppujen lopuksi olen tyytyväinen. Helma jää juhlamekon kaltaisesti pulleaksi, vyö toki vielä korostaa :) ja ihanan selkeitä ja helppoja tuon kirjan kaavat mielestäni!

   Poista
  3. Mukavaa kuulla, että olit lopulta tyytyväinen mekkoosi! Omien ompelusten suhteen on usein turhan kriittinen :) Ainakin aluksi.

   Tykkään kanssa tosi paljon tuon kirjan mekoista. Tekisi mieli kokeilla melkein kaikkia malleja :) Siinä "mustakauluksisessa mekossa" on kiva, kun melko helpolla siitä tulee näyttävän ja juhlavan näköinen. Ohjeet ja kaavat on kivan selkeät ja niitä on helppo yhdistellä ja muokata haluamallaan tavalla. Itse olen nyt molemmista mekoista jättänyt hihat pois, mutta ehkä jos tekisi jostain yksivärisestä tai rauhallisemmasta kuosista niin olisi kiva koittaa hihallistakin versiota.

   Poista
 2. Nätti mekko ja ihania kuvia! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Henni sai kyllä mahtavat kuvat ilta-auringossa :)

   Poista
 3. Tosi hieno mekko ja ihana kangas! Sopii taas tosi hyvin sun päälle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kangas oli kyllä huippuhyvä löytö.

  VastaaPoista
 5. Kiitos inspiraatiosta, otin ja matkin! Kerro jos et halua linkitystä, itse kun ajattelisin että parempi että ideavarkaus on kerrottukin ihan rehellisesti ;) http://rakkaudellatehty.blogspot.fi/2013/08/saamattoman-sisupussin-kesamekko.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa linkittää :) Kiva kun inspiroiduit, otit ja matkit!

   Poista