keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

PomPom-pallero (tutoriaali)


Pompom-palleroon kaipailtiin Maipun synttäreillä ohjetta, kun niitä roikkui useampi ihana katossa. Tässäpä siis on toiveesta pieni tutoriaali. 

Silkkipaperipakkauksesta, jossa on 5 arkkia 50 cm x 70 cm. Saat kaksi pientä tai yhden ison pompom-palleron. Kokeilujen kautta on selvinnyt, että paperit kannattaa leikata seuraavalla tavalla: pieniin palleroihin leikataan pituussuunnassa arkit puoliksi ja sitten leveyssuunnassa puoliksi. Näin tulee 2 x 10 arkkia (kooltaan 25 cm x 35 cm). Isompaan taitetaan arkit kahtia pituudesta, jolloin taitetun silkkipaperiarkin koko on 35 x 50 cm. Taitoksen puoleisesta reunasta leikataan sitten noin 3 cm (eli yhteensä keskeltä noin 6 cm kaitale pois). Näin saat 10 paperiarkkia 29 x 50 cm. Isommat on aikalailla jalkapallon kokoisia hieman soikeita. Jos haluat vielä isompia palleroita kannattaa arkkeja laittaa pinoon enemmän

1. Taittele arkki pituussuunnassa, avaa taitokset ja leikkaa kuvio reunaan (siksakkia, piparireunaa, kuviosaksien kuvioita tai jollain leikkurilla pitsisiä reunoja).

2. Taittele arkit uudelleen ja taita haitari keskeltä kahtia. Laita taitoksen ympäri piipunrassi ja tee ylijäävistä päistä ripustuslenkki.

3. Avaa haitari "perhoseksi" ja ala nostelemaan varovasti ylös silkkipapereita yksi kerrallaan. Availe kerroksia ylös ja alas, jotta saat tasaisen palleron.

4. Asettele tasaisesti paperit ylös, alas ja keskelle avattuasi kaikki kerrokset.

5. Laita ripustuslenkkiin nauha kiinni ja etsi pallerolle sopiva ripustuspaikka.

Kauniin koristeen saat samalla tekniikalla pöydälle, kun nostelet pelkästää toiseen suuntaan silkkipaperit. Voit myös yhdistellä eri värisiä silkkipapereita.

2 kommenttia: