keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Keppiheppailua Mekkotehtaan tapaan


Henni sai viime viikolla upean Mekkotehdas-kirjan ja siinä onkin riittänyt ihasteltavaa. Maippu ihastui kirjan keppari-juttuihin ja leikit saivat uutta pontta kauan haaveilluista suitsista ja ruusukkeista sekä kirjan kaavoilla ommellusta kypärästä. Kaikki tarvikkeet löytyivät omista varastoista ja ne mitä puuttui korvattiin jollain muulla. 

Kypärää ommellessa Henni joutui pienentämään kaavaa, kun kangas oli niin joustavaa. Musta velour on jämäpala muutamista aiemmin valmistuneista myssyistä, vuorikangas on vanhan T-paidan trikoota,  lipassa vahvikkeena askarteluhuopaa, päälaella nappina Hennin takin varanappi ja kaulahihna kanttinauhaa, jonka kiinnityksenä on musta KAM-neppi.

Suitset Henni ompeli valkoisesta ja ruosteenpunaisesta vinokanttinauhasta. Kiinnityksenä on taasen KAM-nepit. Myös ruusukkeille laitettiin oma nepinpuolikas, jotta ne voi kiinnittää helposti suitsiin kepparikisojen voiton sattuessa kohdalle.

Kotona luovuuden linnassa -blogin kalasanogon inspiroimana Henni askarteli vanhasta kaakao-purkista porkkanoille pienen sangon. 

Niin ja mekon Maippu on saanut lahjaksi vuosi sitten synttäreillään eli on ihan kaupan mekko. Aamupäivällä ennen kuuminta aikaa tämä mekko onkin juuri sopiva ulkoiluun ja sopii hienosti heppatytölle! Mekkotehdas-kirjan kaavoillakin on jo mekkokankaat leikattuna, mutta täytyy odotella flunssan ja muiden kiireiden helpottamista päästäkseen ompelemaan.

Ensimmäiset kepparikisat onkin jo järjestetty ja ne saivat suuren suosion! Ja kyllähän näillä keleillä kelpaakin heppojen kirmailla!


8 kommenttia:

 1. Oi kerrassaan miten kivoja juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset leikkiä edistävät kauniit jutut on kyllä kivoja. Olisi mukava, jos kaikki lelut voisivat olla omaankin silmään kauniita ja kivoja sekä ekologisia ja kestäviä.

   Poista
 2. Hienot on varusteet, tekisi mieli täälläkin noita kypäriä. Vain sopiva kangas puuttuu!

  VastaaPoista
 3. Ihana kokonaisuus, kyllä olette jaksaneet nähdä vaivaa :) PS: Mullekin kelpaisi tuollainen purkki kynäpurkiksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Laitetaanko kangasta postiin purkin verran? Kangas on ollut pesussa riekaleiksi mennyt lakana. Oli niin haurasta. Tein siitä ensin joskus lampunvarjostimen paperihuovutusta yhdistämällä ja nyt leikkelin siitä noi riisiliimaiset kangasosat ja liimasin ihan tavallisella liimalla purkin kylkeen. Kunnon kierrätystä siis :D

   Poista
 4. Kivoja kaikki! Kuinka paljon sitä kaavaa pitää pienentää jos tekee velourista? Riittääkö ilman saumavaroja`? Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein kypärän noin 53 cm päähän ja sovittelin siinä tehdessä tytön päähän. En sitten ottanut kuin keskisaumasta, mutta siitä kyllä ihan reilusti. Lippaan laittaisin saumavarat, mutta muuten en. Piirsin itse noin puolen sentin saumavarat ja ainakin sentti lähti siitä keskisaumasta. Halusin siitä lakista istuvamman, voihan kypärä olla vähän reilukin...

   Poista
 5. Vautsi, Hieno sankototeutus! ;) Nuo helmet kruunaavat kokonaisuuden!

  VastaaPoista