keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Katariina-mekko


Mekkotehdas-kirjan mekoista Henni surruutteli ensimmäisenä suosikkinsa, Katariina mekon. Henni ompeli mekon koossa 120/128, joka oli kyllä Maipulle vielä hieman reilu. Kaarokkeeseen ja hihojen yläreunaan olisikin voinut laittaa hieman lyhyemmät kuminauhat, jotta mekko olisi ollut sopivampi jo nyt. Mutta näinkin mekkosella päästiin jo hienostelemaan kaupungille ja kiipeilemään leikkipuistoon. Kangas on aikoinaan ostettu Eurokankaasta ihan toiseen tarkoitukseen, mutta voi kuinka ihanaa tällainen ohut puuvillakangas on kesämekossa. Kyllä tekisi mieli nyt vaan ommella mekkoja! Niin mahtavan upean hienon kirjan ovat Mekkotehtailijat tehneet, että ei voi kuin ihmetellä ja ihastella.

Korun Maippu sai mökkireissulta iso-tädiltään. Koru on Maipun mummun äidin vanha ja sopiikin täydellisesti tähän uuteen mekkoon. 12 kommenttia:

 1. Kaunis mekko.
  Meidän kirjastoon kirja on vasta hankinnassa, mutta varaus tehty. Jospa se pian tulisi, niin pääsisi ihastelemaan malleja.

  VastaaPoista
 2. Ihana malli. Meidänkään krjastossa kirjaa ei vielä ole :(
  Pitäisköhän ihan hankkia itselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastoon voi varmasti toivoa kirjaa hankittavaksi. Ainakin täällä sen on saanut sitten ensimmäisenä itselle. Tosin itse en kyllä voisi elää ilman mekkotehdas-kirjaa ;) Taitaisi tulla liian isot myöhästymismaksut, kun en malttaisi viedä kirjaa takaisin kirjastoon.

   Poista
 3. Hieno tuli! Minulla tuo kirja on vielä postissa, mutta kohta täällä. Oliko tämä mekko vaikea ommella?

  VastaaPoista
 4. Ihana! Sanoit että mekosta tuli hieman reilu. Vastaako kaava kuitenkin kokoaan, vai oliko siis kaava itsessään isohko? Miettii tämä, joka on vähän heikompi noissa ommelhommissa mutta aikoo kuitenkin yrittää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna. No meillä Maippusella on noin 120 cm vaatteita käytössä. Eikä tarkemmin ajateltuna kaavoja tarvitsisi pienentää ehkä voisi kiristää etukaarrokkeen ja olkapäiden kuminauhoja. Ihana se on ja ohjeet on tosiaan hyvät eli ompelemaan vain rohkeasti!

   Poista
  2. Nyt on käyty kuusivuotisneuvolassa ja pituus oli pari milliä yli 117 cm eli kasvuvaraa tuossa koossa vielä pitääkin olla. Mekon pituus mielestäni oli kuitenkin jo ok ja se rinanympärys oli Maipulle sopiva jo kyllä kirjan mitoilla.

   Poista
 5. Minulle tuli tänään ilmoitus kirjastosta, että on noudettavissa :). Vaikka oli hankinnassa vielä eilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa! Saat sitten viikonlopuksi mukavaa luettavaa.

   Poista
  2. Kerrankin itsellä kävi hyvä tuuri näin uuden kirjan kanssa :). Kunhan isäntä tulee töistä, niin pääsee käymään kirjaston kautta.

   Poista
 6. Upea mekko! Kyllä nyt passaa kesän tulla ja nopiaan! Ehkäpä tätä mallia voisi kokeilla itsekin jossain vaiheessa... Kunhan saan ensin ommeltua ne pussishortsit :)

  VastaaPoista