sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Firefly



Ohje: Firefly by DROPS design
Lanka: Cascade 220 ja Rowanin Creative focus worsted
Pyöröpuikot 4,5 ja sukkapuikot 4
Koko 122/128

Henni neuloi Mutaveijari-takin onnistumisen rohkaisemana Maipullekin oman neuletakin. Henniä kiinnosti saumaton malli ja Garn studion -sivuilta löytyikin mukavan näköinen ohje, Firefly. Kaikki langat on ostettu Titityystä, mutta osa on saatu ystävältä vaihtarina. Luonnonvalkoinen lanka meinasikin loppua kesken, mutta pääsiäisenä Henni perheineen vieraili yhteisen ystävämme luona Helsingissä ja sieltä löytyi tarvittava määrä lankaa (ja aikaa) neuletakin valmistumista varten. Hennin toteuttamassa versiossa on raidoituksessa samaa ideaa kuin Mutaveijari-myssyissä. Firefly ohje oli oikein mukava ja helppo neuloa. 

Kuvissa näkyy nyt myös Hennin virkkaama lippis "in action". Myssyssä on salainen upea ominaisuus. Kun sen vetää silmille, niin sieltä voi pylväiden välistä tarkkailla salaa muiden puuhia.


Tätä on odotettu kauan. Keinuminen parvekkeella on yksi Maipun lempihuvituksista kotonamme. Nyt lasitetulla parvekkeella tarkeneekin jo villatakilla ja -myssyllä.


Kävimme hoitamassa kirpparipöytää ja Maippu sai lähteä mukaan uudessa takissa ja lakissa. Voi sitä onnentunnetta, kun ei tarvitsekaan laittaa paksua varustusta pysyäkseen lämpimänä. Eiköhän se kesä (ja kevät) tule tänne keskiseen Suomeenkin pian. Aurinko ainakin lämmittää tehokkaasti pilkistäessään pilvestä ja luntakaan ei olla saatu lisää enää pariin päivään.

Muuttoarvontaan ehtii vielä hyvin osallistua! Elinalla viikonloppu onkin kulunut vanhaa asuntoa puunatessa. Tämän päiväinen ihana auringonpaiste paljastaakin hyvin kaikki pölyt ja tahrat. 

14 kommenttia:

  1. Tosi ihana neuletakki, ja myssy myös!

    VastaaPoista
  2. Hurmuri! :) Todella kaunis neuletakki. Värit on valittu oivallisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itsekin olen kyllä tosi tyytyväinen värivalintoihin.

      Poista
  3. Aivan upea niin takki kun lakki!!! Meina kyllä se usko mennä että kevät tulis, eilen päivällä lumiukkoa tehtailtiin ja edellen se pihassa notkuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tänään onneksi alkoi näyttämään siltä, että kesä on sieltä tulossa pikkuhiljaa.

      Poista
  4. Jotenkin herttaiset värit. Ja lippis on edelleen hauska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väreistä minäkin tykkään. Itse käytän vaatteissa lilaa tai tummaa pinkkiä tuollaisen oranssin keltaisen kanssa.

      Poista
  5. Oi, mikä ihana villatakki ja hattu! Ja tietysti neiti <3

    VastaaPoista
  6. Tosiaan todella herkullinen tuli villatakista ja hyvin passaa lakki takkiin. Siitä sitten seuraavaa neuletta puikoilla ;)

    Sain meidän puhelin innoittamana tehtyä sen oman lakin loppuun. Kaksinkertaisella langalla tein lipan. Ei ehkä paras mahdollinen, mut ihan ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Seuraava neule on puikoilla ja siitä tulee huivi... jämälankoja.

      Laita kuvaa lippamyssystä! Pitäisi itselle keksiä joku kesämyssy suojaamaan auringonpaahteelta.

      Poista
  7. Ihana setti, ihan täydellinen! Tuollanen taitettu oranssi sopii vaaleanpunaisen kanssa yllätävän hienosti yhteen, nyt tekee kyllä mieli matkia :)

    VastaaPoista