maanantai 5. joulukuuta 2011

Luukku 5


Haastetta joulun odotukseen!


Henni osallistui, monelle ehkä jo tutunkin, Kotipalapeli -blogin takkihaasteeseen. Takki oli määrä neuloa "kässä-open painajaisen neuletakki" -ohjeella. Neuletakki valmistuikin juuri ajoissa marraskuun loppuun mennessä. Tässä tarina takin takaa:

"Ihastuin heti ensimmäiseen Rillan neulomaan villatakkiin, mutta itselläni olisi ilman tätä haastetta jäänyt neulomukset vain aikomukseksi. Takin langat on pitkään kaapissa muhinut kokoelma alekorin Cascade-lankoja. Värien yhdistelmästä syntyi heti mielikuva eräästä leikkipuiston syksyisestä ojasta. Siellä vihersi numikko ja sen vehreyttä korosti ojan eri sävyiset mutaliejut. Harmi, että en saanut kuvattua takkia kyseisessä puistossa. Ensimmäisen neulomani takin nimeksi tuli näin Mutaveijari. Takki nimineen päivineen pukee kyllä hyvin poikaamme." -Henni

Voit käydä nyt Kotipalapeli-blogissa äänestämässä omaa suosikkiasi monen upean neuletakin joukosta! Vink, vink ;)

Ohje oli tosiaan helppo, vaikka Henni kyllä kaikenlaisia mokauksia joutuikin purkamaan, kun ei muistanut aina olla tarkkana eikä tarkistaa ohjeita. Henni ajatteli myös pääsevänsä helpommalla neulottavien silmukoiden määrässä, kun korvasi "aina oikein" -neuloksen helmineuloksella. Aikaa ja vaivaa tuossa ei kuitenkaan tainnut säästyä, lankaa ehkä vähän.

Olikos tuo neuletakin ohje teille jo tuttu? Ohje on kyllä tutustumisen arvoinen ja vielä ehtii neuloa villatakin vaikkapa pukinkonttiin! Puikot heilumaan siis!

7 kommenttia:

 1. Kaunis takki, värit ovat todella herkulliset!

  VastaaPoista
 2. Tosta tuli ihan mielettömän ihana! Mun takki on vielä kesken. Jännään riittääkö lanka huppuun.
  -Moonan äiti

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kauniit värit ja mukavan näköinen takki

  VastaaPoista
 4. Kaunis!
  Täällä uusi lukija heiluttelee kahvimukin takaa :) .

  VastaaPoista
 5. Wau, tietämättä, että juuri tuo Mutaveijari oli Hennin tekemä...äänestin sitä tänään! Kauneimmat värit:)

  VastaaPoista
 6. AnniP: Itsekkin tykkään kovasti väreistä, vaikka vyyhdeillä ne näytti vielä epäilyttävältä yhdistelmältä :)

  Moonan äiti: Kiitos ja tsemppiä omasi kanssa, toivottavasti lanka riittää. Tuohan näytille sitten, kun alkaa olla valmis.

  Kokox: Kiitos!

  Miia-Rebekka: Kiitos ja lämpimästi tervetuloa! Itse olen teemukin kanssa koneella :)

  Peurankello: Kiitos äänestäsi! Oli aika hauska juttu, kun tekijät olivat tavallaan anonyymeinä äänestyksessä. Toki moni on varmasti blogissaan omansa julkaissut.

  Oli oikein mukavaa, kun tuli takki tehtyä ja vielä itseä tyydyttävällä lopputuloksella. Monta upeaa takkia oli kyllä äänestettävänä kotipalapelissä. Äänestys varmasti motivoi ihmisiä kommentoimaan enemmän, mikä on tosi kiva juttu! Itsekin taidan yhtä takkia käydä äänestämässä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos luukusta, mukavasti on väki löytänyt tätä kautta takkikilpailuun ja äänestämään. Ääniä onkin tullut jo melkoinen kasa, hienoa! :)

  Päätin laittaa takit aivan anonyymeina kilpailuun (vaikka osa niistä saattaakin olla joissain blogeissa näkyvillä), jotta kaikki olisivat samalla viivalla. Suuri osa takeista tuli blogittomilta neulojilta, joten tämä oli mielestäni reilua ja tasaväkistä kaikkia kohtaan. Sitten voittajien yhteydessä mainitsen blogin, jos takin tekijä siihen suostuu. Silloin kerrotaan myös tarinaa takkien takaa. :)

  Mukavaa joulun odotusta, jatkan kynttilöitten uittamista. :)

  VastaaPoista