perjantai 18. helmikuuta 2011

Linnanjuhlat


Kovat pakkaset on nyt hetkeksi ohi, mutta niistä jäi muistuttamaan ainakin nämä kauniit jäätiilet. Henni päätti lastensa kanssa koristella hieman pihaan tehtyä lumilinnaa värjätyillä jäillä. Pakkanen taikoi peitevärien ja veden yhdistelmistä upeita taideteoksia. Pigmentti oli kasautunut maitopurkeissa tasaisesti pohjalle ja kartion muotoisesti yläosaan. Muovisissa karkkilaatikoissa väri oli painunut enimmäkseen pohjaan ja sinne oli muodostunut upeita kuvioita. Karkkilaatikoiden käyttö on kyllä hieman kyseenalaista, kun ne menivät tässä touhussa käyttökelvottomiksi eli rikkoutui pohjasta veden jäätyessä.

Ja huhuilemme edelleen Lumikettua, joka voitti synttäriarvonnassamme ensimmäisen palkinnon.

Ketusta tulikin mieleen Hennin suunnittelema ketut ja karhut -kuosi. Sitä nimittäin saa taas joustofroteena Kestovaippakaupasta.

7 kommenttia:

 1. Ihania, tosi upeita. Tää blogi on muutenkin tosi kiva, täältä saa inspistä. Mun käsityöblogi: http://sydammellakasityot.blogspot.com Tervetuloa lukemaan, kommentoimaan ja lukijaksikin jos haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essis! Kävinkin piipahtamassa :)

   Poista
 2. Tosi upeita jäätaiteiluita! Onko kuvaa koko lumilinnasta? :))
  Ittekin juuri eilen lasten (en omien, mutta semmosten ketä työkseni hoidan) kanssa oltiin pihalla kaivelemassa onkaloita lumikasaan. Jouduttiin tyytymään ihan läpinäkyvään jäähän koristeena, mutta kävi mielessä että värjätty jää ois hieman siistiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kiitos! Ei ole oikein kunnon kuvaa lumilinnasta, kun ollaan niin sairasteltu. Nyt olisiki ihana aurinkoinen sää kuvata, mutta täytyy ihailla sisältä vain. Yritän ottaa kuvan ennen kuin lumet sulaa ;)

   Poista
 3. Hauskaa kuulla, että Ketut ja karhut on Hennin suunnittelema! Nuorimmaiseni oli varmaan reilut puoli vuotta, kun kangasta oli välttämättä saatava ja tilasinkin epätavallisen tuhlaavaisuuden puuskassa oikein kahden lapsen vaatteisiin riittävän määrän. Tein sitten sisaruksille mätsäävät yläosat ja kun blogia ei ollut, julkaisin pienellä ompeluseuran facebooksivulla kuvan vierekkäin ripustetuista paidasta ja tunikasta. Oi niitä aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiva kuulla, että teillä on tykätty. Lähtikö teillä pahasti värit kankaasta? Tällä kertaa pitäisi olla parempi ja paksumpi laatu kankaassa.

   Poista
  2. No joo, pakko myöntää, että kyllähän se aika nopeasti haalistui ja kyllä se harmittikin. Ohut laatu oli kyllä toisaalta aika mukavakin, mutta kankaan siistinä pysyminen on kyllä kotitekoisen vaatteen kohdalla tosi olennaista, sillä kun ompelulaatu ei ole ihan ykköspriimaa, pitää olla muuta kvaliteettia, joka tekee vaatteesta rakkaan. Hyvä materiaali ja hyvät ajatukset riittävät pitkälle!

   Poista