maanantai 14. helmikuuta 2011

Bändipaitoja-Tricky & Björk

Elina on innostunut tuunaamaan itselleen paitoja. Kaapinpohjalta löytyykin paljon liian lyhyitä trikoopaitoja, jotka muuten olisi mieluisia. Osaltaan tuunausintoa on tullut upeasta courtneycourney designs -blogista, jossa on paljon tuunattuja lastenvaatteita. Alkuperäisen Tricky-paidan Elina on tehnyt miehelleen ensimmäisenä joululahjana vuosia sitten. Siinä oleva Trickyn kuva on painettu itse Hennin valottamalla seulalla (paita ostettu valmiina). Paita taisi olla jo alunperin vähän liian justi. No silti mies on sitä sinnikkäästi käyttänyt, mutta nyt se on jo lojunut pitkään kaapin perukoilla. Ruskeat hihat ja alareuna on Elinan vanhasta trikoopaidasta, josta sai myös kaavan tuohon keskiosaan. Vyö on tehty Nanson kulahtaneesta lintupaidasta.


Björk-paidan yläosassa ja alareunassa on Ivana Helsingin västäräkki-kuosinen paita, joka on aivan Elinan lempparikuosi. Välissä on Nanson Paulakukkaa, johon Björkin kuva on ommeltu. Myös vyö on Paulakukkaa. Henni on painanut Björk-paidan noin 10 vuotta sitten. Seulan on tehnyt aikoinaan Hennin opiskelukaveri. On kyllä huippua saada nämä ihanat painatukset uudelleen käyttöön! Kivaa on myös kun vaatekaappi hieman selkeytyy, kun kolmesta käyttökelvottomasta paidasta tulee yksi huippuhyvä paita. Paidoissa pystyy hyvin hyödyntämään vanhoja ompeleita. Tämän hauskemmaksi ja helpommaksi omien vaatteiden ompelu tuskin tulee.

Tässä vielä kuva, missä näkyy enemmän tuota välissä olevaa Paulakukkaa, kun meinaa tuossa ylemmässä kuvassa jäädä vyön alle piiloon.
Tämän postauksen myötä Hyvää ystävänpäivää kaikille! Happy Valentine´s Day!

10 kommenttia:

 1. Hauska idea ja ihanat toteutukset. ♥

  VastaaPoista
 2. Hienoja! Onkohan toimiva ompelukone inspiroinut? :)

  VastaaPoista
 3. Olen kyllä itsekin tyytyväinen näihin. Tosi innoissani olen ja tekee mieli päästä muidenkin paitojen kimppuun. Toimiva ompelukone kyllä inspiroi tekemään! Vielä kun saumurilla saisi surautella niin kyllä helppoa olisi...

  VastaaPoista
 4. Iloisia kuoseja iloisen Elinan yllä :) Mukava käydä katsomassa, mitä kaikkea olettekaan taas saaneet aikaiseksi!

  VastaaPoista
 5. Niin mukava idea. Kivasti on Elinan vaatteet uusittu. Itsekin olen aina muutamia paitoja säästänyt tuunailuja varten mutta ei vaan aina ole tullut tuunattua. Ehkäpä se ompelukoneen puuttuminen on yksi syy, se sitten korjautuu aikanaan ;)

  -saara

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania luomuksia ootte taas saaneet aikaiseksi :) Kumpa itsekin osaisi...tai jaksaisi edes yrittää ;) Yks pv just äidin kanssa naurettiin tätä meidän käsityöllistä osaamattomuutta (vaikkakin hän on kyllä yllättänyt mut nyt kutomalla vaippahousut!)...ja mietittiin että on se mahtavaa että te kaksi ootte niin taitavia ja osaavia!
  Terkkuja :)

  VastaaPoista
 7. Nää on huippuja! Tuli taas itellekkin inspis tuunata jotain :)

  VastaaPoista
 8. Mä oon ainakin kyllä ihan kateellisena näistä paidoista. Täytyisi löytää luottokaavat omiin vaatteisiin.

  VastaaPoista
 9. saara: täältä vauhtipotkua opintoihin, niin pääset sitten ompelupuuhiin :)

  Karo: siitähän se on kiinni usein, että jaksaa yrittää ja harjoitella. Ja itse on kateellisena, kun aika ei sitten riitä paljon muuhun... esim. urheilla voisi enemmänkin :)

  Tiina: kiva, kiva. Ompelukone vaan surisemaan..

  Kiitos, vielä muillekin kommenteista ;)

  VastaaPoista