tiistai 8. marraskuuta 2011

Junamiehen synttäriasu

Henni ompeli pojalleen synttäreiden teemaan sopien juna-aiheisen paidan. Viime vuonna tästä samasta Jofotexin-kankaasta valmistui tämä paita. Silloin Henni tuskaili kankaan värien kanssa, mutta huomasi ompelusten jälkeen miehensä maripaidan raitojen mätsäävän täydellisesti junan vihreään sävyyn. Siitä asti kankaat on ollut päällekkäin odottelemassa sopivaa kaavaa ja hetkeä. Nyt tuli juuri sopiva kaava ja vieläpä juhlapaitaan, uusimmasta Ottobresta (6/2011) tietenkin.

Pojan pillifarkut Henni teki Elinan vanhoista äityishousuista. Mukavan joustavat mammahousut olikin vyötärön trikoosaumoista ratkenneet (ilmeisesti vääränlaisen ompeluneulan käytön takia). No onneksi niistä saatiin nyt materiaalit käyttöön. Henni mukaili kaavan itse. Valmista kaavaa olikin hankala käyttää, kun matsua oli niin justi määrä. Mammahousujen takataskut tuli hauskasti näiden housujen eteen. Oikein rokkaava ja kiva lopputulos!

1 kommentti:

  1. Lisään tähän nyt, että kaavassa oikaisin parissa kohdassa eli laitoin kam-nepit nappilistaan. Lisäksi jätin sivusaumasta alhaalta halkiot pois. Niin ja kuvassa paita on jo juhlien jäljiltä.

    VastaaPoista