maanantai 12. syyskuuta 2011

Tunturipöllö rievuille


Elinan tytölle on rievut ollut aina kovin tärkeitä ja niitä on kiikutettu mukana joka paikkaan. Ja arvaatte varmaan, että ne on myös jäänyt moniin paikkoihin. Elina on kyllä tehnyt vararievut, mutta nyt kaksi niistä on salaperäisellä tavalla kadonnut. Tärkeistä rievuista onkin enää yksi tallella ja vastaavaa kangasta ei varmaan mistään löydy. Niinpä Elina päätti, että riepuja ei enää oteta mukaan joka paikkaan ja niitä käytetään enää lähinnä unilla. Siirtymävaihetta helpottamaan Elina keksi virkata tytölle tunturipöllön, johon rievut voi sujauttaa. Tunturipöllö onkin yksi tytön suosikkilinnuista. Mieltymykseen taitaa olla osuutta äidin keksimällä tunturipöllö-lorulla sekä Ähtärin eläinpuiston reissulla. Ähtärissä tunturipöllö kuulemma hymyili ja oli siksi mukava :)


Pöllö on virkattu vanhalla tutulla ohjeella, millä aiemmin on valmistunut myös kaurapöllö ja kuumavesipöllö. Eli ohje löytyy tästä japanilaisesta kirjasta. Ison vaaleen sulat kimaltelevat kultaa. Kultainen puuvillalanka ja kynsien helmet on äitimme varastoista. Valkoinen lanka kirpputorilta.

3 kommenttia:

  1. Tää on vielä ihanampi(jos mahdollista?!)kuin aiemmat! Ihana ihana ihana!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Niinu ja Riitta Sinikka! Kulta ja valkoinen osoittautui aika herkulliseksi väriyhdistelmäksi yksinkertaisuudessaan.

    VastaaPoista