perjantai 27. toukokuuta 2011

Kaurapöllö


Elina virkkasi ihanalla ohjeella toisenkin hauskan pöllösen. Tällä kertaa ei tullutkaan kuumavesipöllö vaan kaurapöllö. Tätä pöllöä tehdessä on noudatettu tarkasti kirjan ohjetta. Eikö nuo napeista tulevat kynnet olekin mahtavat!

Pöllön sisällä on kauratyyny. Kauratyynyn pystyy nappaamaan luukusta pois ja lämmittämään/jäähdyttämään erikseen. Hirveästi ei ole näkynyt kauratyynyjä, joissa olisi villainen päällys, joten sen toimivuus herätti pientä epävarmuutta. Pienessä testissä kaurapöllö tuntui kuitenkin toimivan hyvin ja voisi kuvitella, että villa pitäisi tyynyn lämpimänä hieman pidemmän aikaa.

Kaurapöllö matkasi Willa Ukuliin kiitokseksi emännälle ja isännälle näyttelytilasta. Tästä ei nyt ihan tule tunturipöllö mieleen, mutta kansankielellä "ukulista" puhuttaessa voidaan tarkoittaa ihan vain pöllöä, joten eiköhän tämäkin laji kotiudu Ukuliin ihan hyvin :)

8 kommenttia:

 1. Ihan huippu! On pitkään pitänyt tehdä pipityyny, kun tyttö kiipeilee kokoajan ja kolhujakin tulee välillä... Voisi vähän tuon tyylisesti toteuttaa ja tuollainen jokin hauska otus voisi muutenkin saada vähän huomion pois sattumisesta. =)

  VastaaPoista
 2. Ihana pöllö! Kynnet ja höyhenpeite on hieno idea...

  VastaaPoista
 3. tästä tuli hieno, nappikynnet on just mahtavat! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, noi nappikynnet on kyllä mustakin ihanat. Ja harmitti silloin kuumavesipöllöä tehdessä kun ei ne siihen suunnitelmaan sopinutkaan.

  Heidi: tosiaan lapsen pipityynyksikin tällainen sopisi. Ehkä voisi vaan olla vähän pienempi kuin tämä.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Tuollainen olisi todella kiva antaa vaikkapa jollekin niskavaivoista kärsivälle. :)

  VastaaPoista
 6. Tosi suloinen pöllö! Jos saa kysyä niin miten se luukku on tehty? ilmeisesti tulee takapuolelle jotenkin? :O

  VastaaPoista
 7. Se on tossa edessä se luukku. Saa siis noilla "kynsillä" eli napeilla kiinni. Siihen kohtaan on vaan luotu ketjusilmukoin uudet silmukat ja jatkettu sitten ympärineulomista samaan malliin kuin aiemmin.

  VastaaPoista