perjantai 19. elokuuta 2011

Vappupallosta laukuksi


Maipun vappupallosta oli heliumit haihtunut ja Henni halusi kokeilla pallon ompelemista laukuksi. Mallin Henni kehitteli ja muokkasi tehdessä. Palloa suojaa muovi, joka on peräisin vanhasta pöytäliinan läpinäkyvästä päällysmuovista. Laukun hihna on puolestaan takin vuorituksesta ylijääneellä kangassoirolla päällystetty fanttilanka. Myös nauhat on ylijäämäpaloja, helmi kirpparilta ja vuori vanhaa pöytäliinaa. Vuori jäikin kuvaamatta, mutta siellä on siis punavalkoinen sydänkangas. Ihan sävysävyyn ei kangasta löytynyt, mutta ihana siitä tuli näinkin. Hihnojen kiinnityksestä ei tosin tullut kovin siisti ja suuaukon kanssa oli vähän ongelmia, mutta lopulta siitä tuli ihan okei. Seuraavan malttaakin ehkä jo suunnitella paremmin ennen ompelua ;)

Maippu pakkasi onnellisena tanssivarusteensa uuteen laukkuunsa. Tälläisessä satunnaisessa käytössä sen ainakin pitäisi kestää hyvän. Tiedä sitten kestääkö rajumpaa menoa näillä materiaaleilla.13 kommenttia:

 1. Kyllä on taitavasti kierrätetty, upea idea!

  VastaaPoista
 2. Hieno idea, olen itsekkin kerännyt kaikki foliopallot talteen ja pähkäillyt josko niistä joskus vois jotain askarrella.

  VastaaPoista
 3. Hieno kassi! Itse olen miettinyt myös jonkinmoisen pussukan tekemistä jemmassa olevasta tyhjästä Hello Kitty -foliopallosta, mutta en ole jaksanut selvittää mistä saisi sopivaa läpinäkyvää muovia kun sitä ei ole meillä valmiina.

  VastaaPoista
 4. Aivan loistavaa kekseliäisyyttä. Hieno laukku!

  VastaaPoista
 5. ehkä kontaktimuoviakin voisi käyttää? Karkkipaperipussukoissa se on toiminut ainakin ihan hyvin, ja samankaltaistahan tuo pallomatskukin taitaa olla?

  VastaaPoista
 6. niin vaikka kestävyydestä en pitkällä tähtäimellä osaa sanoakaan :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon taas kommenteista. Tosi kivaa, kun kommentointi on vilkastunut. Yritetään tässä sitä arvonta asiaa edistää.

  Marja K. : Käyttämäni muovi on joskus aikoinaan ostettu kodin ykkösestä. En ole varma onko valikoimissa enää.

  Inkeroinen: Kontaktimuovi varmasti vahvistaisi ohutta foliota, joten ihan kokeilemisen arvoinen idea. Kannattaa kuitenkin liimata muovi ennen kuin leikkaa saumat auki. Reunat rullaantui tosi herkästi ja kevyenä sekä helposti sähköistyvänä(?) kontaktimuovi saattaa "napata" kiinnin tarrapuoleen väärästä kohtaa liian aikaisin. Näin isoa pintaa ainakin voi olla hankala varmuudella saada tasaiseksi?

  VastaaPoista
 8. Vau mikä prinsessalaukku! :) Pitäisi kokeilla tuota muovittamista joskus, meillä taitaa olla varaston perukoilla tuollaista muoviakin.

  Katsoin muuten ihmeissäni, että olenko muka jo kommentoinut tänne. Yhdyn kyllä toisen Katin mielipiteeseen. :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kivaa kekseliäisyyttä ja hyvin kierrätettyä tavaraa :) (jaahas, googletili temppuilee taas, täällä kirjoittelee siis unisukka Uneliasta)

  VastaaPoista
 10. Mikä idea!! Ja upea toteutus! Tykkään!!!

  VastaaPoista