keskiviikko 17. elokuuta 2011

TawashejaElina innostui kaimansa Elinap:n putiikista löytyvästä Tawashi-ohjeesta. Ohje on Linda Permanin, jonka Elinap on suomentanut. Alkuperäinen englanninkielinen ohje löytyy täältä. Tawashit on japanilaisia pesusieniä/-lappuja, jotka on tehty virkkamalla tai neulomalla. Niitä voi käyttää ainakin pesusienen tai tiskiharjan asemasta, pölyrätteinä tai pesulappuna vartalon pesussa. Tawashit oli meille aivan uusi tuttavuus ja Elina päättikin kokeilla niiden virkkaamista.

Ohje oli niin kiva ja koukuttava, että Tawasheja tuli tehtyä heti muutama. Elina saikin niistä mukavia pikkulahjoja vietäväksi kyläpaikkoihin. Sopivasti siis löytyi ohje ennen lomareissua.Elina virkkasi yhden pesulapun ohuesta langasta, jossa on 50 % akryylia ja 50 % puuvillaa. Loput on semmoisesta keskipaksusta puuvillalangasta. Kaikki langat on joko kirpparilta tai huutiksesta ja semmoisia yksittäisiä nyssäköitä. Varmaan bambuiset langat tai Tawaheihin tarkoitetut akryylilangat toimisivat parhaiten, mutta jotenkin tuntuu turhalta ostaa tämmöiseen tarkoitukseen uusia lankoja. Ja kun puuvillalangastakin näitä voi hyvin tehdä niin miksipäs ei. Puuvillaiset pesulaput voivat vaatia vaan hieman tiuhempaa pesua.

Kolme ensimmäistä Tawashia Elina teki kolmella värillä. Neljänteen Elina laittoi vain kahta väriä ja siitä tuli oikeastaan tosi kiva! Se onnistui muutenkin parhaiten, varmaankin siksi kun molemmat langat oli siinä samaa laatua. Reissussa ehkä valmistuukin vielä muutama kaksivärinen lisää.

9 kommenttia:

 1. Minä joka en ole oikein koskaan pitänyt '/ osanut virkata teen ensimmäistä Tawashia, jotain on sentäs jäänyt koulun kässäntunneilta virkkaamisesta mieleen.
  " Äiti, sähän oot sanonut ettet osaa virkata"

  VastaaPoista
 2. Tämä onkin mukava vinkki, sitä kun on virkannut bambu ja hampputiskirättejä, niin nyt voikin kokeilla jotakin uutta versiota :) Kiitos vinkistä!
  -saara

  VastaaPoista
 3. Voisikohan trikookuteesta virkkaamalla saada aikaan istuintyynyn lattialle tuolla ohjeella? Jos sitä vähän täyttäisi jollain pehmoisella ennen kokoonompelua... Voisi olla hauskaa, jos keittiöstä löytyy pesuminiatyyrejä ja olkkarissa istuttaisiin samanaiheisilla pepunpehmikkeillä lattialla ;)

  VastaaPoista
 4. Tosiaan Tawashit on kiva jatko tiskirättibuumille ja hyvä keino tuhota jämälangat.

  Sininen Satutar: Mukavaa, että innostuit virkkaamaan. Itse tykkään kovasti virkkaamisesta. Siinä on helppo soveltaa. Purkaminenkin kun on niin helppoa verrattuna neulontatöihin.

  Tanssiinan Anne: mullakin tuli näistä mieleen tyynyt ja itse asiassa mietin, että näistä saisi täyttämällä hyviä barbin tyynyjä. Tosiaan kuteesta varmaan saisi tehtyä ihan isoja tyynyjä. Tuo keskusta saattaa kyllä olla hankala tehdä tuolla tavalla, jos käyttää paksua materiaalia. Mutta jos sinne virkkaisi semmoisen erillisen ympyrän keskustaksi niin kyllä se varmaan onnistuisi hyvin.

  VastaaPoista
 5. MARİFETANE: kiitos (=teşekkürler)

  VastaaPoista
 6. Siis käsittämättömän mukavan näköinen blogi! :D Lukijaksi ryhdyn! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, linkki ohjeeseen tuli tarpeeseen. Kauniita ovat!

  VastaaPoista
 8. Hanna: kiitoksia paljon ja tervetuloa lukijaksi!

  Isosisko: Kiva kuulla, että ohje tuli tarpeeseen.

  Meillä on nyt ollut tommoinen yksi tiskauskäytössä. Oikein mukava sillä on tiskailla. Ainut miinus, että kuivaa hieman hitaasti. Eli ehkä ohuempi tai nopeammin kuivava lanka olisi parempi näihin. Teinkin sitten tuon tiskikukan, joka kuivaa tietty nopsemmin, kun on ilmavampi ja lankakin akryylia.

  VastaaPoista