perjantai 8. heinäkuuta 2011

Apilamekko aikuiselle


Henni ompeli Me and I - sudenkorentotunikasta piirretyllä summittaisella kaavalla itselleen mekon. Helmaan Henni lisäsi hieman pituutta sekä frillan. Tämä oli kokeiluversio ja onnistui yli odotusten. Kangas on kakkoslaatuinen Metsolan apilajoustofrotee. Kakkoslaatuisuutta ei kyllä juuri huomaa. Apilat taisi olla liian tummia vähän beigejä, mutta eipä tuo haittaa näin käytössä, kun olemassa on samaa sävyä leggingsitkin.

Tervetuloa uudet kävijät ja lukijat! Teitä onkin tässä parina päivänä riittänyt. Muuten näin juhannuksen jälkeen on ollut melko hiljaista täällä blogimaailmassa. Oletteko huomanneet saman? Meillä lomareissut on vasta edessäpäin, joten aikaa riittää ompeluun ja postailuun. Niin ja tietty kaikkien muiden ihanien blogien selailuun.

Ja niin mitäs sitä on luvassa. Elinan toivoisi, että ehdittäisiin yhdessä suunnitella ja toteuttaa Elinalle sopiva kantoreppu ennen kesälomareissuja. Sohvatyynyt pitäisi myös omplailla. Henni on ommellut viime aikoina itselleen muutamia kesävaatteita, joista tämä apilamekko on ensimmäinen. Lisää on siis luvassa - pienempää ja isompaa projektia.

Millaisia käsitöitä teillä on suunnitteilla ja tekeillä näin kesällä? Jotain kesäistä? Vai varaudutteko jo talveen villasukkia neulomalla?


8 kommenttia:

 1. Aivan ihana kangas ja malli! Jotain tuollaista itsekkin tarttis. Hiljaisuus on huomattu, kävijöitä niukasti ja omat ja muiden päivitykset harvassa. Hamelegginssit syntyi tänään ja niitä taidan lisääkin tehtailla, muuten menee uima-allasvahtikutomuksien ja virkkailuiden parissa.

  VastaaPoista
 2. Yhdet on villasukat tulollaan, kun kesävaatelaatikonpenkojaisissa huomasin omistavani enää parit käyttökelpoiset, kerrankin jotain ihan vaan itselle! Muutoin puuhaan tänne Tanssiinan puotiin pikkuruisia ja isompiakin bambulangasta virkattuja tiskitättejä/tossunkostuttimia. Kolme tarvitsisi tilaustöiksi, ja puotiin syksyä varten sen sata. Kun vaan ehtisi virkaistella. Yritän piakkoin saada kuviakin bambukkaista näytille, kunhan kaikki suunnittelemani vuodenaikavärit ovat kohdallaan ja valmiina :) Sitä ennen niitä saa tulla ihastelemaan tänne puotiin.

  Ihanainen tämä teidän blogi, heti tekee mieli rakennella vaikka mitä päässä yörivistä ajatuksenpoikasista. Kiitos teille siskokset,

  toivottelee
  Tanssiinan Anne :)

  VastaaPoista
 3. Huomasin nyt vasta bloginne ja blogi vaikuttaa tosi kivalta. Suunnitteilla on tehdä itselle myös jotain tunikaa tai vastaavaa. Tämä Metsolan apila on kyllä niin ihanaa näköjään mekkona! Wau!

  VastaaPoista
 4. joo, saman olen huomannut. vähänlaisesti ihmisiä. mäkin olen koko kesän töissä ja yksi työpäivä saattaa joinakin päivinä kestää 13-22 joten siinä ei paljoa ommella..
  hirmuna olisi ideoita mutta rahkeet on aika kulutettu loppuun.
  mutta ihana mekko, mäkin haluun tuollaisen. en ymmärrä miksi mä en tee itselle vaatetta. siinä olisi taas yksi kynnys ylitettävänä..

  VastaaPoista
 5. Minä olen myös huomannut hiljaisuuden blogimaailmassa. Huomasin sen kun kesäkuu tuli.

  Aivan ihana tuo mekko, todella hyvin onnistunut.

  Itsellä on suunnitelmissa lisää huopatöitä, mitäs muutakaan. :) Uusia ideoita vaan kaipailen..

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon kommenteistanne!

  Anulii ja Tanssiinan Anne: Oikein paljon tervetuloa tutustumaan blogiimme!

  Unikuu: Hankalaa tosiaan, jos työt haittaavat harrastuksia ;) Mulla on myös ollut kynnys ommella itselle vaatteita. Tämä olikin oikeastaan ensimmäinen pitkään aikaan, jota tulee käytettyä myös julkisesti.

  Lisa: Olisiko jotain kesäisiä herkkuja vielä mitä et ole tehnyt :) Itse olen joskus suunnitellut tekeväni grillivartaita. Olisi varmasti hauskoja lasten leikkeihin, jos tekee pujoteltavan mallin.

  VastaaPoista
 7. Hei ihanaiset, aivan ihana blogi teillä. Olen uusi lukijanne 15.6.2013 alkaen. Kaunista kesää toivottaa Petra Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja lämpimästi tervetuloa seurailemaan blogiamme :)

   Poista