keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Synttäriasu


Henni ompeli tyttärelleen synttärimekon. Etusivukappaleiden kaavat on piirretty Ottobre (3/2009) -lehdestä ja loput on omalla kaavalla tehty. Marimekon lemmenleikki-kangas on palalaarilöytö vuosien takaa ja siitä on aiemmin tehty vain yksi pienen tytön puolihame. Keltainen kangas on ohutta puuvillaa. Se sai värinsä, kun värjäsimme pitsiliinoja Pienen tiedon ilon siemen -näyttelyä varten. Kun koneessa oli tilaa, Henni heitti sinne vielä tämän vanhan kankaan, jonka alkuperä ei ole muistissa. Helman ja ruusukkeiden ohut puuvillakangas on puolestaan Kukkarukkasen Katrin, tätä mekkoa varten, lahjoittamasta vanhasta tyynyliinasta. Henni säästyi jälleen kauppareissulta, kun Katrilta löytyi sopiva kangas. Neppejäkin on aina jotain varastossa.



Mekon pystyy pukea ilma neppejäkin kuminauharypytyksen ansioista, mutta Henni kiinnitti kuitenkin olkaimet varmuuden vuoksi nepeillä kiinni. Nepit on "piilotettu" mekkoa somistaviin ruusukkeisiin. (Niin ja mekko on myös kuvattu vasta synttäreiden jälkeen ja on siksi rypyillä ja parilla lika läikällä varustettuna.)



Ja kissasynttäreille, mekon kaveriksi, täytyi tietenkin saada kissan korvat. Hennin saikin idean kissapannasta, jonka Elina toteutti virkaten. Pohjaksi löytyi Elinan vanha, ohut panta, jonka päälle laitettiin ensin valkoinen fleecekangas ja sitten vaan virkkaamaan päällystää. Langat löytyi omista varastoista. Pannasta tuli oikein mieluinen synttärisankarille.

8 kommenttia:

  1. Mahtihauskat ruusukkeet neppien kaverina! Ja tuo ommel siinä ympäriinsä! Tuota ideaa minun on välttämättä joskus kokeiltava.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on kaunis mekko! Upea malli ja hienot värit.

    VastaaPoista
  3. Kaunis mekko ja kivasti käytetty kaikkea "vanhaa". :)

    -saara

    VastaaPoista
  4. Nämä pannat ovat minusta erityisen hauskoja, koskahan saisin aikaiseksi kokeilla...

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista! Mekon ruusukkeet on kyllä hauskat ja niin taitaa olla pantakin :)

    VastaaPoista