tiistai 21. kesäkuuta 2011

Kissasynttärit


Kissa- loru


Maippu poimi mustikoita maantieltä.
Kissa meni yhtäkkiä piiloon sieltä,
eikä Maippu löytänyt sitä mistään.
Meni hakemaan apua sen kodistaan.
Muutkaan eivät löytäneet kissa mistään
ja Maippu alkoi surettamaan,
mutta kissa tuli lohduttamaan.


"Ja minä ihmettelin 
kuka tuli minua nuolemaan. 
Pienen kissan huomasin 
ja olin iloinen." 


-Maippu 5-v.-

Synttärikutsuihin Maippu keksi tämän kissa-aiheisen lorun ja piirsi kuhunkin korttiin pienen piiroksen. Maippu halusi piirtää ne pienen pöydän alla ja sieltä lenteli tiuhaan tahtiin pikkupiiroksia. Tässä on yksi silmälasipäinen tyttö. Piirokset kiinnitettiin korttipahviin washi-teipillä, jota koristaa hauskat kissat. Korttipahveja ja piirroksia tehdessä ei ollut vielä tiedossa, että kissat ovat teipissä pystysuunnassa, joten asettelu meni hieman pieleen. Tämän kutsukortin Maippu halusi säästää itselleen.Synttäreille vieraat toivotti tervetulleeksi ulko-ovessa roikkunut hamahelmikissa. Maippu onkin jo kaksivuotiaana aloittanut askartelemaan pienillä hamahelmillä ja on ollut aina kovin mieluista puuhaa näppärille sormille.


Koristeeksi Maippu askarteli neljä kissaa. Myöhemmin tuli mieleen, että niitä olisi voinut olla sama määrä kuin ikävuosia tuli täyteen.
Maipun synttäreillä on tavannut olla teemaan sopivia keksejä tarjolla ja nyt synttäreille valmistettiin tietenkin kissakeksejä. Tämä kissa on ainut joka herkkusuilta jäi syömättä. Maipun itse koristelemat keksit menivät ensimmäisenä. Ennen synttäreitä ei ehtinyt keskittyä kuvaamaan, joten nyt on tyytyminen tähän esimerkkikeksiin, vaikka yksikään niistä ei ollut ihan samanlainen. Synttärisankarin taiteilemat olivatkin erityisen hienoja. Nämä Hennin koristelemat olivat enemmän sellaista sarjatuotantoa.

1 kommentti: