lauantai 15. tammikuuta 2011

Vaippojen korjausompelujaHenni on vaihtanut kuminauhoja ja uusinut neppejä poikansa vaippoihin. Korjauksia tehdessä tulikin mieleen pohtia, mitkä vaipat ovat helposti korjattavia eli mitä vaippoja kannattaa huonoista kuminauhoista huolimatta ostaa kirppareilta.

Henni ostikin joskus kaverinsa lasten Swaddlebees-taskuvaippoja edullisesti ja totesi niissä kuminauhojen olevan ihan kuivaneet. Ne oli vanhempaa mallia, jossa ei ole kuminauhakujaa jalanteillä ja sisäkankaana on microfleece. Näihin olikin nopea vaihtaa reisikumpparit, kun alkuperäiset oli ommeltu kiinni suoraompeleella ja ne sai vetäistyä irti, kun langan katkoi parista kohdasta. Sitten vain surrur uudet tilalle. Henni ompeli niihin ensin framilonit, mutta ne kesti vain puolisen vuotta ja sitten alkoi katkeilemaan. Nyt uudet uusinnat on tehty neljään vaippaan. Tällä kertaa kahteen vaippaan kaksinkertainen leveämpi framilon ja kahteen elastaaninauhaa (molemmat kestovaippakaupasta).

Toiset ostokorjausvaipat on Myllymuksujen taskuvaippoja. Nämä vaipat ovat tulleet käytettynä Kukkarukkasen-Katrin tyttären perintönä. Vaipoissa on myös microfleece sisäkankaana, joka on ihan hyvä siinä mielessä, että korjausompeluista johtuvat ylimääräiset ompelujäljet eivät niin helposti aiheuta vuotoja. Näistä vaipoista Henni avasi kuminauhakujien molemmista päistä ommelta pienen pätkän ja katkaisi kuminauhat. Uudet elastaaninauhat sai sitten pujotettua kujaan, jonka jälkeen Henni ompeli kujan toisesta päästä kiinni, venytti tarvittavan määrän ja ompeli lopuksi toisenkin pään kiinni. Myös vyötärökuminauhat täytyi uusia. Ne Henni ompeli kolmipistesiksakilla kiinni vaipan yläreunaan kuminauhakujan sijaan. Lisäksi näissä Muksujen vaipoissa oli neppien tukikankaana harmillisesti käytetty materiaalia, joka on haurastunut käytössä ja sen vuoksi nepit on alkaneet irtoilla. Henni laittoi vaippoihin uudet nepit ja käytti tukikankaana fleeceä.

Seuraavaksi korjausvuoroaan odottaa vaipat, jotka Henni on itse ommellut viime kesänä. Niistäkin on framilonit alkaneet katkeilemaan. Hieman sinnikkyyttä vaatii aina nämä korjaustyöt, mutta kyllä ne sitten kannattaakin. Muuten jäisi vaipan käyttöikä turhan lyhyeksi.

2 kommenttia:

  1. Kiitoksia vaippojen korjausohjeista. Välillä noita joutuu korjailemaan lähinnä just noiden kumppareiden takia ja päätä saa raapia että miten sen nyt tekis... :-)

    VastaaPoista
  2. Ronja vaippoja olen minä aikanani ostanut korjattavaks, niis kumpparit oli helppo vaihtaa, suoralla olivat kiinni.

    VastaaPoista