torstai 13. tammikuuta 2011

Luottokaava

Henni ompeli pojalleen ennen joulua tällaisen fanttipaidan samalla Ottobren kaavalla kuin pari aiemmin postattua paitaakin. Kaavassa on harmillisesti kokoja vain 92 cm saakka ja se on jo nyt Hennin pojalla käytössä. Eipä kai se suurentaminen seuraavaan kokoon liene kovin vaikeaa ja samaa ohjetta voi soveltaa helposti raglanhihaisten paitojen kaavaan muutenkin. Isopäiselle pojalle, kun on vaarana tehdä liian joustamaton pääntie, joten nappilista on hyvä olla olemassa. Kangas on Jofotexilta ja tosiaan vähän nämä nyppyyntyy pesuissa ja käytössä. Tässä vaaleassa värissä se ei kuitenkaan ole kovin häiritsevää. Tästä puuttuikin kuvausvaiheessa vielä nepit. Valkoiset nepit tähän lopulta tuli ja ne on hankittu Vauvauvasta.

4 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä tosi nätti kangas, tuli kiva paita :) Kaavojen suurentaminen hoikalle lapselle on tosiaan tosi helppoa. Minä olen yleensä käyttänyt samoja kaavoja ainakin kolme vaatekokoa, aina vain pidentänyt hihoja ja helmaa. Jossain vaiheessa sitten on valitettavasti piirrettävä uusia kaavoja, vaikken millään viitsisi ;)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen paita! Vieläköhän itseltä löytyisi sitä paidan verran... :D

  VastaaPoista
 3. As always I don't understand a word, but wanted to tell you that the fabric and t-shirt is great. I would put that on my kids right now.

  VastaaPoista
 4. Maria: Kiitos, täytyykin vain pidentää seuraavaan hihoja (ja/tai resoreita) ja helmaa.

  Pintse: Kiitos, kivan saat varmasti kankaita yhdistelemälläkin, jos ei kaikkiin osiin riitä tai sitten kesää varten lyhyillä hihoilla.

  Trula: Thanks for your comment! The fabric is ordered from Jofotex tyger (Sweden) and you can find this T-shirt pattern from Ottobre design-magazine.

  VastaaPoista