keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Keppari nimeltä SydänHenni ja Maippu tekivät kepparin yhdessä, iskän vanhasta villapaidan hihasta. Hiha on leikattu irti olkasauman reunaa pitkin ja ommeltu nurjalta puolelta kiinni. Kyynärpään kohdasta on paikattu reikä parsimalla. Korvat on toisesta vanutetusta villapaidasta, josta Elina on aiemmin tehnyt tyttärelleen leikkikarjalanpiirakoita. Vain harjas on uutta materiaalia (sitä leikkiruoissakin käytettyä Novitan huopasta). Hihan muoto oli valmiiksi hyvä, kun sen oli täyttänyt. Vain kepparin sieraimia ja suuta on muotoiltu hieman muutamilla pistoilla. Kepin ympärille laitettiin pätkä superlonia alhaalle sitomiskohtaan, jotta keppi ei pääsisi pyörimään kepparin sisällä.

11 kommenttia:

 1. Onpas hauska heppa! :) Hyvin on uusiokäytetty vanhaa villapaitaa. Eipä olisi heti tullut mieleen, että tuossa on hiha.

  VastaaPoista
 2. Kiva heppa! Heppa on meilläkin tekolistalla, kunhan tyttö ihan vähän vielä kasvaa. =)

  VastaaPoista
 3. Apua, miksen ole tänne aiemmin löytänyt... Ihana blogi teillä!!! Saatte ehdottomasti uuden lukijan.
  Oma keppipolle on ollut pitkään mielessä, olen vaan odottanut rikkoutuvaa villasukkaa, mutta noita paitojahan kyllä löytyy.
  Kiitos siis ideasta.
  Mun täytyy kyllä laitta ne suitset vaimitkäneon kun tyttö osaa hummata hienosti niistä kiinni pitäen ja laulaa samalla ihahaata...

  VastaaPoista
 4. Mulla on NIIIIIIN pitkään ollut listalla heppojen teko lapsille, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi. Hieno idea! Kuinka muuten kiinnitit nuo harjakset? Minä kun olen pohtinut, kuinka ne saa kestämään kiskomista...

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista!

  Meilläkään ei ollut villasukkaa parittomana, joten siitä tuli sitten mieleeni kokeilla sitä villapaidan hihaa. Aika iso tuli tästä miesten villapaidan hihasta. Pikkuisemmalle ratsastajalle tulisi kiva pikkuheppa vaikkapa lasten paidan hihasta. Ehkä pitääkin tehdä varsa Sydän hepalle pienemmästä paidasta.

  Harja tehtiin niin, että villalankaa kierrettiin käsien ympärille vähän eri pituisiella käsien väleillä ja sitten solmin kunkin lankanipun keskeltä. Tästä solmusta kiinnitin villalangalla harjastupsut saumaan.

  VastaaPoista
 6. Niin ja Liisa tervetuloa lukijaksi! Ja muutkin uudet lukijat lämpimästi tervetuloa!

  VastaaPoista
 7. Ihana keppihevonen! :)
  Minua vähän harmittaa kun olen ostanut tyttärelleni aikoinaan kaupan keppihevosen ja vasta jälkeenpäin hoksasin, että olisihan senkin voinut tehdä itse. Mutta ehkä se varsoo joskus! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 8. Veikeä heppa! :)
  -saara

  VastaaPoista
 9. Vau hieno heppa :) niistä saa aina niin erinäkösia, ja heppojen teko onkin mukavaa puuhaa. Lapset tykkää kovin ratsastella niillä.

  VastaaPoista
 10. Hieno, hyvä idea Petran mielestä. Täytyy siis pitää silmällä villapaitojani ettei katoa :)
  t. Riitta

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteistanne!

  Piia: Meilläkin on plaston kirppariheppa ja se onkin parivuotiaalle tosi kiva, kun on kevyt kannatella. Tuosta mieheni hiasta tuli aika iso heppa, joten ehkä pikkuisille tosiaan kannattaa katsoa niitä pienempiä paitoja.

  Riitta: Varokaa vain paitojanne! :) Täällä Maipun toiveissa olisi heppatreffit Petran kanssa.

  VastaaPoista