perjantai 21. tammikuuta 2011

Sarkakankainen satumatto


Tämä satumatto on valmistunut jo yli vuosi sitten jouluna. Elina teki silloin tämän tyttärelleen ja toisen kummitytölleen lahjaksi. Olemme tämän ajatelleet postata, mutta se on vain jäänyt ja jäänyt. Nyt saimme kuitenkin kipinän postaukseen, kun Piipaadoo -blogin Piia kyseli, mitä Armeijan sarkakankaasta voisi tehdä. Tässä siis yhdenlainen idea. Sarkakangas toimiikin kivasti tällaisessa satumatossa, kun pysyy niin jämäkästi paikallaan, eikä siis ole heti rytyssä ja mytyssä kun siihen istahtaa. Matossa on käytetty melko räikeää vintage-kangasta, jossa on teemaan sopivasti erilaisia satuhahmoja. Elina silitti liimaharson ja applikoi satuhahmot käsin. Ja sitten vielä pienet kirjonnat harmautta piristämään. Tämän maton toiselle puolelle Elina laittoi Marimekon kuviokankaan, jotta sitä voi käyttää myös toisinpäin. Elinan tyttö onkin innostunut retkeilemään ja keräämään marjoja matosta (toisissa leikeissä nämä kuviot on ollut myös meetvursteina ja raejuustona). Maton halkaisija on noin 1,2 m ja reunassa on valkoinen kanttaus.Niin ja tosiaan aiemmin kyselimme tuota Armeijan sarkakangasta. Sitä löytyi taas Jyväskylän SA-kaupasta. Elina ostikin sitä heti kerralla ison läjän. Näyttelyn ohella sitä tarvitaan pian, kun Elina aikoo viedä sohvansa verhoiltavaksi.

Onkos muut tehnyt satumattoja? Olisi kiva nähdä millaisia, joten laittakaahan kommentteihin linkkejä. 

Millaista muuta käyttöä on ollut sarkakankaalle? Henni ainakin on ajatellut tekevänsä joskus automaton lapsilleen.


6 kommenttia:

 1. Hyvin satumainen vaikutelma & ihana applikaatio/kirjontatekniikka!

  VastaaPoista
 2. Onpa se ihana! <3
  Täytyy pistää korvantaakse jos jossain kivaan satukankaaseen törmään! :)

  -Piia

  VastaaPoista
 3. Tämä on kyllä niin ihanan lapsilähtöinen idea. :)
  -saara

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :)

  Lepäävä Esteetikko: Tykkään itsekin käsin applikoiduista ja kirjotuista jutuista. Ja niitä on mielestäni myös mukava tehdä. Ei mene niin helposti mönkään kuin koneella. Olisi kyllä kiva opetella vähän monimutkaisempiakin juttuja kirjomaan.

  VastaaPoista
 5. Täällä on aivan ihania ompeluksia! Tämä satumatto varsinkin ihana idea! Ja muskaripussikin on kiva ja keppari ja ja... :D
  Saanhan liittää blogilistalleni :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos LauraK! Mukavaa, että löysit tänne ja tottakai saat liittää blogilistalle :D

  VastaaPoista