keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Luukku 4Elina askarteli tyttärensä kanssa joulupalloja paperisuikaleista. Ne onkin tosi helppo toteuttaa. Tarvitset vain ohueksi suikaloituja papereita ja haaraniittejä. Näihin palloihin on laitettu viisi suikaletta, joihin on  tehty viillot paperiveitsellä keskelle ja päihin. Kun viillot on tehty, haaraniitti tuikataan suikaleiden keskeltä läpi. Sen jälkeen suikaleiden päät nostellaan tasaisesti toiseen haaraniittiin. Nämä pallot on tehty tapettinäytteistä, mutta palloissa voi hyvin hyödyntää myös muista askarteluista jäävää leikkausjätettä.


Henni pisteli vanhaan puiseen pirtaan suikalepallot roikkumaan. Pirta onkin ollut monta kertaa somisteena (joskus junasynttäreiden junaratanakin, joku ehkä muistaa?). Pirrasta on roikkunut milloin mitäkin somistetta: enkeleitä, tähtiä, kissoja ja origamikoristeita.

Pirta taitaa olla löytö Riihimäen kirpputorilta yli kymmenen vuotta takaperin. Nämä ihanat neliapila tölkit on löytynyt puolestaan Jyväskylän kirpputoreilta. Riihimäen lasi onkin lähellä Hennin sydäntä ja aina tuntuu olevan tarve vielä yhdelle lasipurkille.
4 kommenttia:

  1. Onpahan kauniita palloja, suloisesti roikkuvat perinteikkäässä pirrassa! Mulla on Ilves-purkkeja...=)

    VastaaPoista
  2. Kiva idea! Pitää kokeilla lasten kanssa.

    VastaaPoista