maanantai 23. joulukuuta 2013

Luukku 23
Niin on ekaluokkaisen ensimmäinen lukukausi saatu päätökseen. Viimeisen koulupäivän kunniaksi Hennin mies leipoi kahvipöytään perinteisen jouluhalon ja Henni koristeli. Jouluhalon reseptin Henni bongasi ensin Kotivinkistä ja sitten sitä kehuttiin vielä bambula-blogissa, joten pakko sitä respetiä oli kokeilla. Oikein maukastahan tuo oli, vaikka taisihan tuo leipuri hieman soveltaa alkuperäistä ohjetta mielensä mukaiseksi.


Maippu toi koulusta kotiin monenlaisia taidokkaita kädentöitään. Yksi sydän pääsi teepannua koristamaan ja vohvelikankainen pujottelutyö keittiön ikkunaan.

Illalla Maippu sai yökylävieraan. Olimme tehneet sushia ruoaksi ja Maipun ystävä sai erikoishienon lumiukkoannoksen. Uusien makujen maisteluun tällaiset teema-annokset ovatkin vallan mainioita. 

2 kommenttia:

 1. Viihtyisä joulukahvipöytä. Olen hyväntahtoinen kyylä ja tykkään kotivilautuksista. Pimeässä talviajassa parasta on kävellä valaistujen ikkunoiden ohi ja kuvitella koteja.
  Onpa maukkaat ja taitavat koulukäsityöt! (Meidän ekaluokkalaisemme ei tuonut kotiin mitään... Mummulle oli mainittu työn alla oleva 'rätti', minulle on kerrottu vain, että oli joku käsityö, jota ei tarvi jatkaa enää. )
  Herttainen sushiannos, taidanpa Pinnata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä koti on jotenkin vaiheessa joka paikasta vähän, joten ei ole kivaa vilautella ;) En pysty ostamaan mitään väliaikaisratkaisuja, vaan yritän pärjätä ilman tai korvata olemassa olevilla kunnes löydän sen juuri oikean :) Meillä ekaluokkalaisen ope on käsityöorientoitunut samoin kuin tyttäremme, joten siitä johtunee runsas käsitöiden määrä.

   Poista