sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Suojakukkanen


Maipun huoneen ovi kaipasi kahvaansa lisäpehmusteen, koska sen takana on peililiukuovi. Elina virkkasi kahvaan pehmoisen kukkasen tytön toiveväreissä. Kukka on virkattu aiemmin valmistuneiden pompuloiden tapaan, mutta hieman isompana. Kiinnitystä varten Elina virkkasi lehtinauhan. Langat on jämiä.

Tässä työssä Elina oli erityisen tyytyväinen siihen, että keksi miten lehdet kannattaa virkata. Tässä hyvin epävirallinen ohje:

 1. Virkkaa muutama ketjusilmukka esim. 10 (määrä riippuu siitä kuinka ison lehden haluat tehdä)
 2. Virkkaa ketjusilmukoihin ensin pari kiinteää silmukkaa, sitten pari puolipylvästä, pari pylvästä ja vielä pari kaksinkertaista ja kolminkertaista pylvästä. (olikohan tässä vielä nelinkertainenkin pylväs... noh tekemällä korkeampia pylväitä saa halutessaan isomman lehden)
 3. Siirry kiinteillä silmukoilla pylvästä pitkin vastakkaiselle puolelle ja tee kolme ketjusilmukkaa 
 4. Virkkaa kohdan 1 pylväät ja kiinteät silmukat päinvastaisessa järjestyksessä. 
 5. Virkkaa lehden keskelle ruoti kiinteillä silmukoilla, jotta pääset suoraan jatkamaan nauhan virkkaamista ketjusilmukoilla. 

Kuvassa oven vastakkaisen seinän väri heijastuu hauskasti lukon helaan. Hela ei siis ole turkoosi, vaikka niin voisi luulla. :)

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli muuten Hennin keksintö, joten en voi koko kunniaa ottaa itselleni :)

   Poista
  2. Tai oikeastaan idea ei ole edes minun :D Vaan toisen Elinan, luovuudenlinna-blogista http://luovuudenlinna.blogspot.fi/2012/05/lisaa-kukkaiskevatta.html

   Poista
 2. Aivan tosi tosi hieno! Voi kunpa joku virkkaisi meillekin tuollaisen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Toivotaan, että joku huomaisi virkata teillekin kukkasen :)

   Poista
 3. Tosi hauska! Tämä idea on lainattava, minulla on vähän vastaava ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa, jos inspiroiduit!

   Poista
  2. Nyt löytyy blogistani kuva inspiraation tuotteesta jos jotakuta kiinnostaa.

   Poista
 4. Kiitos Elina kommentoinnista blogissa. Intouduin minäkin vähän seikkailemaan blogistaniassa. Pitäis malttaa useamminkin sillä tosi kivoja juttuja löytyy ja samalla vähän irtautuu siitä omasta töttöröstä jonka läpi kurkkii.. Tuo kahva on ihan yli söpö! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paapii! Mukavaa kuulla, että sait kommentistani kipinän lähteä kurkkimaan blogimaailmaa :) On kyllä ihan ymmärrettävää, että yrittäjänä ei ihan samaan malliin ehdi pyöriä blogistaniassa kuin harrastelijana! Mutta tosiaan se voi piristää kiireistä arkea. Tsemppiä kevääseen!

   Poista