keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Säärystimien tarinaElina neuloi tytölleen säärystimet. Alunperin ajatuksena oli neuloa moniväriset kirjoneulesäärystimet ja mielessä oli Muita ihania -blogin ihanat kuviot. No mutta lupaavan alun jälkeen tytär ilmoittikin, että hän haluaa yksiväriset säärystimet.

Purkutöiden jälkeen piti keksiä uusi suunnitelma, jotta neulottaessa mielenkiinto pysyisi yllä. Sitten tuli mieleen Piipadoo -blogin pipopostaus, jossa oli haettu inspiraatiota Olipa kerran -sarjassa nähdystä hatusta. Elina ei tuota sarjaa ole seurannut, mutta ihastui pipon neulepintaan. Ja niinpä Elina lähti hakemaan samantyyppistä ratkaisua eli palmikon, helmineuleen ja leveän joustinneuleen yhdistelmää.

Palmikosta tuli ihan se yksinkertainen versio, koska tämä oli toinen kerta, kun Elina kokeilee palmikon neulomista. Yläasteella neulotusta koetilkusta ei hirveästi ollut tässä apua vaan ihan piti mennä käspaikkaan katsomaan, että kuinkas se palmikko lähtisi muodostumaan. Ja kyllähän se lähti. Palmikon neulominen olikin yllätävän helppoa ja nyt puikoilla onkin jo hieman haastavampi malli. On kivaa oppia uutta!

Violetit Seitsemän veljestä -langat Elina sai kälyltään ja kiitokseksi langoista valmistui samanlaiset säärystimet myös hänen pikkuiselle tytölleen.

2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että pipo insipiroi säärystimiin ja palmikko löysi puikoille! :)

    -Piia

    VastaaPoista