tiistai 30. huhtikuuta 2013

I Love Arctic and Aidez!


Rakastamme Arktista! Rakastakaa tekin ja osallistukaa Greenpeacen "I Love Arctic" -kampanjaan!


Elina rakastaa myös Aidezia! Ihastus Cirilia Rosen suunnittelemaan neulemalliin alkoi jo viime syksynä, kun Elina näki ystävällään ohjeella toteutetun villatakin. Omien taitojen riittävyys kuitenkin vähän epäilytti, kun palmikkoa oli tullut neulottua viimeksi yläasteella. Muutaman kuukauden ihailun ja pienen palmikkokokeilun jälkeen Elina kuitenkin rohkaistui kokeilemaan omaa Aidezia. 

Neuletta oli mukava tehdä, vaikka varsinkin takakappaleen teko vaati suurta aivotyöskentelyä. Tai ehkäpä juuri siksi! Tässä neuleessa olikin kivaa se, että siihen ei ehtinyt kyllästyä. Neuletakki on tehty muuten s-koon ohjeella, mutta raglanhiat on toteutettu xs-koon mitoilla. Lisäksi Elina teki neuleesta hieman pidemmän. Hihojen ja etukappaleen "Seed Wishbone pattern" on tässä hieman erilainen kuin ohjeessa. Elina huomasi virheensä jossain vaiheessa, mutta ei viitsinyt enää purkaa, kun palmikko näytti kuitenkin hyvältä. 

Langat löytyi kuin tilauksesta Pujoliivin ylijäämä -blogista. Elina olikin aikeissa ostaa ruskeaa lankaa, mielessä Cascade Eco+, mutta Titityyssä oli jo viime talven langat myyty yhtä vyyhtiä vaille loppuun. Pujoliivin Nasti luopuikin langoista juuri oikeaan aikaan. Lanka on ihanan kevyttä ja pehmeää, ja lisäksi tosi riittoisaa. Kahdesta 250 gramman vyyhdistä jäikin vielä ihan reilun kokoinen kerä muihin projekteihin.


Lanka: Cascade Eco + (värinro 9408)
Puikot: 5,5

Nyt on kiva juhlistaa vappua uusi neule päällä. Iloista vappua kaikille! 

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On tää kyllä omastakin mielestä aika mieletön malli. Tykkään kovasti! :)

   Poista
 2. Siis mitä? Joko sä neuloit niistä langoista tuon? Uskomaton nopeus :) Ja mikä hauskinta, juuri tuota neulemallia varten langat aikoinaan ostinkin! Väri ei sitten itseäni miellyttänytkään joten jäi tekemättä mutta hyvä että nyt pääsivät käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä oonko nopea, mutta ainakin sinnikäs neuloja :) Niin ja mäkin kyllä epäröin aika pitkään tuon värin kanssa, mutta mitä pidemmälle neuloin sen paremmalta se alkoi näyttää. Lopputulos on juuri sellainen mitä toivoinkin. Suurkiitos vielä langoista!

   Poista
 3. Upea! Tuo malli kolahtaa joka kerta muiden neulomana, mutta yrityksestäni omasta ei tullut mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä mallilla löytyy kyllä toinen toistaan kauniimpia neuleita <3 Harmi, ettet ollut tyytyväinen omaasi :(

   Poista
 4. Mä en Elina käsitä sua, sun on pitänyt tehdä aika pitkää päivää tän kanssa!! Tai sitä ehkä tarkoitit kun sanoit olevasi sinnikäs? :D Tosi hieno tämä(kin!) neuletakki ja kateus vaivaa, mäkin haluun tehdä!

  VastaaPoista
 5. Joo, sitä tarkoitin :) Vaikkakin tämän kanssa yritin olla maltillisempi kuin edellisten. Mutta aina kun neule lähenee loppuaan, niin neulontapäivätkin pitenee. En nimittäin millään malta odottaa, että näen neuleen valmiina. Sun täytyy nyt kanssa aloittaa neuletakkiprojekti, ettei tarvi vaan kateellisena katsella :D

  VastaaPoista