maanantai 28. tammikuuta 2013

ÄnkrääHenni sai ommellinen-blogin Liisalta Angry birds -nauhaa jo viime vuoden puolella ja idea tähän toteutukseen onkin ollut mielessä siitä saakka. Nyt Henni ompeli 6-vuotiaalle fanille heijastimen käteen tai jalkaan kiedottavaksi. Taustalla on tarrakangas, johon koukkupuoli tarttuu hyvin. Näin heijastinnauhan kokoa voi säätää portaattomasti. Sen päälle on ommeltu leveää heijastinnauhaa. Tarranauhan koukkupuolta koristaa keltainen kolmio, joka on touch tape -tarranauhaa. Lopuksi Henni huolitteli heijastimen liitoskohdat mustalla kanttinauhalla. Kaikki tarra- ja heijastinkankaat on hankittu Kestovaippakaupasta.

9 kommenttia:

 1. Onpas tosi mainio ja käytännöllinen idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäinen idea tuli tosiaan Karjalan Kabareen ihanista pitsiheijastimista, vaikkakin aikalailla erilaisia nämä änkrä-heijastimet tyyliltään.

   Poista
 2. Mä en kyllä käsitä kun kuulemma nykyään yläkoululaiset ei käytä heijastimia kun ne on rumia. Vai onko yläkoululaiset vaan sokeita. Nehän vois ite tehdä vaikka mitä ihanuuksia ja niin tyyliin sopiva heijastimia kun haluaisivat. Tää nyt ei ehkä enää ihan sen ikäselle mee, mutta ihana esimerkki siitä, ettei heijastimet ole tylsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen itse kuullut samanlaisia juttuja. Ihme juttu sinänsä, koska nykyään on tarjolla tosi hienoja heijastimia. Itse tilasin Karjalan Kabareelta (http://www.karjalankabaree.fi/) hienon pitsiheijastimen, jonka saa käteen tai jalkaan. Se käy ihan asusteesta ja ei monikaan ole edes tajunnut sen olevan heijastin.

   Poista
  2. Joo ne pitsiset on kyllä ihania <3 Kyllä se on aika vaarallista kulkea ilman heijastimia. Autoilijana ainakin toivoisi hieman näkyvämpiä asusteita ja pyöräilijöille lamppuja.

   Poista
 3. Ei kai vähän hienoja -häh- !:D Aivan tosi mahtavia. Mullekin kelpais.

  Poppana, olet ihan oikeassa.

  Tässäpä haaste käsityöopettajille: innostaa nuoret tekemään mieluinen heijastin, jota kehtaa käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, erinomainen haaste käsityöopettajille. Kannatetaan!

   Poista
  2. Kiitos. Mainio idea tosiaan teettää koululaisilla heijastimia!

   Poista
 4. Miten multa on mennyt tämä ohi... Hauska ja kiva, kun nauha on päässyt käyttöön! :)

  VastaaPoista