sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Vili-synttärit

Meidän isänpäiväviikonloppu meni Hennin 3-vuotiasta poikaa juhliessa. Kakku oli vanha kunnon (meidän kaveriporukassa ainakin tunnettu) mangokakku eli piimäkakku. Sitä onkin nautittu monissa juhlissa. Nyt kakku sopi väriltään hyvin teemaan ja siihen tuli koristeeksi Hennin taitelema suklainen Utelias Vili.

Henni on pitkään halunnut kokeilla kakkutikkareita. Tähän hätään ei löytynyt tikkaritikkuja ja varastossa olleet varrastikut oli pätkittyinä liian tikkuisia. Ohuita pillejä kuitenkin löytyi. Ne olikin kyllä oikein hyvät aloittelijalle, kun niissä kuorrutettava pallo pysyi tiukasti kiinni. Toinen hyvä aloittelijan vinkki on käyttää kuorrutuksessa tummaa suklaata, koska se pysyy vesihauteessa pitkään notkeana. Kuorrutusvaiheessa pillit meinasi tosin tuottaa pieniä ongelmia, kun Cake popseista piti kopistella liiat valuvat suklaat pois ja siinä pillit meinasi lähteä taipumaan. Onneksi Henni ei joutunut neuvottomaksi, vaan keksi laittaa pillin sisään coctailtikun kopauttelun ajaksi. Popsien kovetus hoitui pakkasiltana kätevästi, kun laittoi ulko-oven hieman raolleen. Cake popsit onnistui ensikertalaiselta niin hyvin, että niitä valmistui yhteensä 60. Ongelmana olikin lähinnä tarjolle asettaminen, mutta pysyihän ne lopulta pystyssä coctailtikkujen ja folion avulla. Kotikonstit kunniaan ;)

Lapsille Henni tehtaili myös teemaan sopivat Vili-kakkutikkarit ja tälläisiä hassuja apinoita niistä tuli :)
Tarjolla oli myös apinakeksejä ja muffinseja, joita koristamassa oli Vili ja Vilin kaverit.

Ihanat oli 3-vuotiaan synttärit! Henni sai flunssan ja juhlahumun seurauksena myös "erityisen synttäriäänen". Tänään ei nimittäin ääntä tullut enää juuri ollenkaan. Onneksi vieraat olivat ymmärtäväisiä ja tyytyivät totuttua hiljaisempaan emäntään.

13 kommenttia:

 1. Oi miten hauskan näköiset synttärit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa tosissaan oli. Suurelta osaltaan tietysti vieraiden ansioista :)

   Poista
 2. Ihanat tarjoilut ja niin iki-ihana Vili-teema! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vili on ihana. Cars-teemalle halusin vaihtoehdon ja Vili onneksi meni sen teeman ohi pojan toiveissa :)

   Poista
 3. Ihanat tarjoilut olleet teilläkin! Nuo cakepopsit ovat mainioita! :)

  -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hassuja niistä tuli, mutta nam maukkaita ne oli.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän hassuja kyllä. Olisin tietenkin halunnut täysin vilin näköisiä niistä :D Taitaa olla vähän amatöörileipojalla tavoitteet liian korkealla. Hehhee.

   Poista
 5. Vatavan upeita, etenkin apinapopsit. Ei ole helppoa omma tuo; tiedän kokeilleena. Ja onnea 3-vuotiaalle!

  -Paula

  VastaaPoista
 6. Suloisesti läpi viety teema :) Kovin kaunis ja selkeä kakku. Kiitos myös vinkeistä kakkutikkarien kanssa, haasteista on hyödyllistä olla tietoinen siltä varalta että itselläkin riittäisi energiaa kokeilla...

  VastaaPoista
 7. Onpa kivannäköiset juhlat! Varsinkin apinatikkarit on mainioita! :)

  VastaaPoista