maanantai 29. lokakuuta 2012

Haahiaa-synttärit
Elinan tyttö juhli viikonloppuna 4-vuotissynttäreitään. Taitaa olla niin, että tänä vuonna melko moni lapsi on juhlinut synttäreitä Angry birds -teemalla ja sehän se oli teemana myös näillä synttäreillä. Niin tai "haahiaa" -synttärit, kuten Elinan tyttö sanoo. Ängrit on siis haahioita tai ainakin se punainen, koska se sanoo lentäessään "haahiaa". 

Koulujen alettua moni varmaan törmäsi myös tähän söpöiseen saippuakuplia puhaltelevaan tyttölintuun. Niin myös meidän tytöt ja suosio oli taattu. Henni maalasikin tämän söpöläisen kankaalle ja teki siitä ruusukkeen synttärisankarin mekkoon. (Mekko ihan vaan kirpparilta löytynyt H&M -mekko) Ruusukkeen kuosikangas on kirpparilöytö ja jotain perintölakanaa tuo maalatun tipun pohjakangas. 


Myös kakku tehtiin tyttölinnun näköiseksi. Äitimme leipaisi Charlotte kakun, joka sitten päällystettiin mansikkakermalla (väri ei oikein toistu kuvissa). Lakuista tuli silmät ja mangosta nokka. Suurena kermakakun ystävänä Elina ei halunnutkaan lähteä "pilaamaan" kakkua marsipaanilla, vaikka kyllähän taitavat kakun tekijät saa sillä tosi upeita kakkuja aikaan. Kiva tuli näinkin. Kotoinen.

Pikkuisesta Charlotesta valmistui tätimäinen pikkulintu. Ehkä siitä voisi kehittää peliin linnun, joka käsilaukulla tai sateenvarjolla pökkii possuja syrjempään.
Henni keksi synttäreille myös pienen ohjelmanumeron. Juhlijat saivat silmät suljettuina kokeilla, miten kruunu osuu possun päähän. Possu ja kruunu on Hennin ja synttärisankarin askartelemia. Henni leikkasi ja synttärisankari liimasi. 

Toisen kruunun askarteli synttärisankari ihan itse ja omien sanojensa mukaan hän onkin paras tekemään kruunuja. 

Lopuksi vielä Hennin tehtailemat synttärilahjat eli neljät leggarit. Lammas kangas Jofotexilta ja muut Hennin suunnittelmia kankaita Kestovaippakaupalta. Nämä kuosihousut näyttää kyllä tosi pirteiltä! Pitänee vielä ottaa joku in action -kuva.

6 kommenttia:

 1. Ihania kakkuja! Varsinkin tuo alempi on kivannäköinen nonparellikarkki-helminauhoineen.

  Hauska päivitetty versio perinteisestä Aasin häntä-leikistä tuo Possulle kruunu.

  Varmasti mieluinen lahja nuo leggarit. (Äitinä arvostan käyttöön ja tarpeeseen tulevia juttuja.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tosiaankin äitinä arvostaa käyttöön tulevia juttuja ja niitä, mitä ei ole itse laiskana jaksanut toteuttaa huolimatta monista aikomuksista. ;)

   Poista
 2. Herkullisia leggareita! Minäkin haluan tuollaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Olishan ne aika makeita itsellekin :)

   Poista