keskiviikko 1. elokuuta 2012

Raanutyyny ja sen kaverit


Henni on lomalla päällystänyt Elinan perheen sohvan vanhoja tyynyjä raanuilla. Ylimmässä kuvassa oleva raanu on mummamme kutoma ja siksi erityisen ihana. Punamusta puolestaan on näyttävän tyylikäs ja ilmeisesti myös tennismailan väreihin sointuva :D Henni poika siinä kuvaushetkellä odotteli paappaa peliseuraksi ja sattumalta osui maila myös kuvaankin ja juuri oikean tyynyn kohdalla. Tähän mennessä on valmistunut myös kapeammista raanuista kolmikko. Olikin aikamoinen sattuma, että äitimme löysi Seinäjoelta kaksi samanlaista raanua kuin Elina samaan aikaan Jyväskylästä. Ne näyttääkin olevan teollisesti tuotettuja (raanujen reunoista päätellen) ja siten yleisempiä. Hieman eri sävyt oli siinä Elinan löytämässä raanussa. Henni asetteli raanujen kuviot eri kohtiin tarkoituksella.Ensin oli nämä ja sitten vähän taisi livetä käsistä tämä raanupehmusteiden tekeminen, kun toinen toistaan ihanampia raanuja löytyi ilmaiseksi ja edullisesti. Nyt on pinossa tyynyä ja patjaa. Patjat on sopevat vieraspatjoiksi ja jumppapatjoiksi lapsille. Niissä toinen puoli on pellavaa, jos kutiamisongelmia ilmenee. Alkaa olla omiin tarpeisiin nyt näitä raanuja, joten jätimme SPR:n Kirrin kirpparille alennusraanut.6.9 - 4.11.2012 raanutyynyihin voi tehdä lähempää tuttavuutta Luonnon helmassa -näyttelyssä, joka on esillä Seinäjoen Kivinavetassa. Istuintyynyjen lisäksi näyttelyssä voi tutustua Benjam Pöntisen upeisiin luontokuviin, Elinan loruihin, Hennin, Elinan ja Katri Ruususen valmistamiin tekstiiliteoksiin. Näyttely on toiminnallinen ja siellä riittää ihmeteltävää kaikenikäisille. Lisää näyttelyinfoa löytyy täältä.

10 kommenttia:

 1. Ihanaa! Oonkin odotellut, että onko tulossa näyttelyä, kun löysin teidän blogin vasta, kun edelleinen oli jo loppunut. Ja mikä parhainta se on täällä Pohjanmaalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että innostuit! Tervetuloa näyttelyyn!

   Poista
 2. Kops. Putosin tuolilta. Te teitte sen taas... nämä on sietämättömän ihania! Mitä, siis tuollaisiako löytäisi kirpparilta jos vain tajuaisi etsiä? (kirpparit, täältä tullaan)

  VastaaPoista
 3. Mä olin just tulossa riemukiljumaan ku löysin kaupungin sivuilta teidän näyttelyinfon ..ehdin jo laittaa vinkkivitosen muksujen päiväkotiinkin aiheesta. Mulla on menny ihan ohi että täällähän olikin jo infoa aiheesta. Ehdottomasti siellä!!!! :)

  VastaaPoista
 4. :Kiitos mainostuksesta ja tervetuloa näyttelyyn!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos. Nämä tyynyt on kyllä käytännöllisiä ja raanut niissä kauniita. Oikein hyvänä on pysynyt kovemmassakin käytössä olleet patjat ja tyynyt.

   Poista