tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kukkahuivit: neliö ja tuubi


Henni kävi lomareissullaan kirpparilla ystävämme kanssa ja löysi sieltä aivan ihastuttavan kankaan.  Kankaasta Henni ompeli itselleen ison huivin pitsireunuksella. Mitat huiviin löytyi Mekkotehtaan Kirsikan huivipostauksen ohjeistuksesta.Kirppariseuralaistakaan ei lopulta jäänyt harmittamaan, että tämä hieno kangaslöytö meni sivu suun, sillä Henni teki huivin myös hänelle. Ystävänsä tuubihuivin Henni teki omalla ohjeellaan ja kuvassa se on kietaistu kaulan ympäri kahteen kertaan. Toisenlainen versio löytyy tästä postauksesta. Jos haluat samanlaisen (samaa kangasta ei tosin ole ehkä helppo löytää), niin tässä pieni ohjeistus:

1. Leikkaa pitkulainen pala ihanaa pehmeää ja ohutta puuvillakangasta. Pituusmitta voi olla reilu pään ympärys tai monta reilua päänympärystä. Leveysmitta voi olla esim. 40 cm (tässä huivissa) tai oman maun mukaan.

2. Ompele pitkät sivut yhteen oikeat puolet vastakkain.

3. Ompele pitkän sivun saumaan kuminauha siksakilla, joka on venyttämättä reilu kaulanymärys tai niin monta kaulanympärystä kuin päänympäryksiä kankaan mitassa :)

4. Käännä huivi ja asettele huivin suut vastakkain. Jätä kääntöaukko. Ompele kääntöaukko käsin pienin pistoin umpeen.

5. Kieputa kaulan ympäri ja tee tarpeen mukaan myös toinen.

1 kommentti: