tiistai 26. kesäkuuta 2012

Lastenhuoneeseen kappa ja kopat


Elina ompeli lastenhuoneeseen lelujensäilytyskopat ja verhokapan. Huoneessa on paljon punaista ja valkoista. Ja kun Henni teki kirpparilta löytämistään rullaverhoista ison lelukopan, Elina muisti vuosia sitten löytämänsä punavalkoraitaiset rullaverhot. Ensin meidän äiti teki yhdestä verhosta jättimäisen lelukopan pehmoleluja varten (kuvan alanurkassa pilkottaa) ja yhden pikkuisen kopan (lelukaapin ylähyllyllä), mutta  toinen verho jäi jäljelle. Siitä Elina surautteli vielä neljä pientä koppaa lelukaapin alahyllylle.  Inspiraatio niihin löytyi Kolmas kerros -blogista.


Verhokappa valmistui hauskasta aakkoskankaasta. Henni oli sen joskus aiemmin löytänyt kirpparilta ja se oli jo menossa uudelleen kiertoon, mutta Elina pelasti sen Hennin kirpparikamoista. Kangas sopikin täydellisesti Elinan lastenhuonesuunnitelmiin. Henni on joskus ommellut tuon keinutuolin päällisen, sitä ei olekaan täällä blogissa taidettu aiemmin esitellä. Seuraavana tytön huoneeseen pitäisi ommella päiväpeitto. Siihen on matskut jo valmiina... aikaa vaan pitäisi järjestää.


12 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää. Meilläkin työn alla Inkiväärin pöytä ja tuolit, isoveli on hionut ne ja aikoo maalata. Mami valitsi maalin, valkoinen. Heh, Inkku oli valinnut ehkä toisin. Mutta kun leikkihuone on toistaiseksi olohuoneessa...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lastenhuone olisi luultavasti "viloetti", jos tyttö saisi itse päättää. Onneksi vielä jotain asioita voi äitikin päättää, vaikka ei toisaalta violetissa mitään vikaa ole. Mutta sitä kun on aika paljon jo tytön vaatteissa niin kiva olla vähän muutakin väriä elämässä. Mukavaa, että isoveli teillä kunnostaa pikkusiskon huonekalut :)

   Poista
 2. Käytännöllistä! Ja aikast ihana tuo kaappikin johon koreja värkkäilitte:) Verho on myös ihana!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä! Itse olen jo jonkin aikaa yrittänyt löytää sopivaa rullaverhoa kirpparilta samanlaista uusiokäyttöä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti löydät sopivan rullaverhon. Koppia on kyllä nopea surautella.

   Poista
 4. ihanalta näyttää!ja voi mitkä purkit ikkunalla....suloiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, suurin osa purkeista on ollut minulla jo vuosia... Edellisessä kodissa niille ei ollut hyvää paikkaa, mutta uudessa kodissa on onneksi nuo ihanat ikkunalaudat. Onnellisesti löysin kokoelmiin parilla eurolla myös muijapurkin :D

   Poista
 5. Onpa pirtsakoita koreja! Rullaverhoille on ollut vähän vaikeaa löytää uusiokäyttöä, mutta tää on kyllä ihan ykkösidea niiden hyödyntämiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Kaikkea kannattaa näköjään säilyttää :) nuo rullaverhot ehtikin olla noin 10 vuotta säilössä ennenkö niille löytyi hyvä käyttötarkoitus!

   Poista
 6. Tuo kori-idea on kyllä todella kiva! Pitää metsästää rullaverhoja ja ommella meidänkin pojan leluille käteviä koreja. :)

  VastaaPoista