tiistai 17. tammikuuta 2012

Lumikarnevaalit

Lumi ja jää on sitten inspiroivia. Monessa blogissa onkin ollut ihania jääkoristeita ja mm. lumen värjäilyä vesiväreillä. Henni keksi (ehkä joku muukin jo joskus aiemmin) askarrella lastensa kanssa jäätimanttiketjut koristamaan lumista puutarhaa. Tarvikkeina: siveltimet, akvarellivärit, jääpalamuotteja, sakset ja narua. Lisäksi tarvittiin hieman pakkasta, kärsivällisyyttä, luovuutta ja iloista mieltä.

Lunta on tullutkin viime päivinä hurjasti. Meillä ainakin on nauttittu kovasti talvisista puuhista ja lumisista leikeistä. Laittakaahan tekin linkkejä ja vinkkejä, jos olette tehneet jotain kivaa lumesta tai jäästä!

7 kommenttia:

 1. Voi miten herkullinen äitilapsipuuha! Oikein suloista!

  VastaaPoista
 2. Voi miten hauska,pitää HETI kokeilla.kiitos vinkistä!meillä on tehty "timantteja" eli jäädytetty esim maitopurkkiin vettä,joka on värjätty joko vesivärillä tai elintarvikevärillä ja sekaan tiputettu milloin mitäkin kiiltävää"roskaa" ja niillä voi sitten pihalla pelata aarteenetsintää.

  VastaaPoista
 3. Mä koristelin meidän pihan vaahteran vuosi sitten jääpaloilla. Jääpalamuottien sijaan hyödynsin joulusta ylijääneet konvehtirasioiden muovit, ja narun sijaan dippasin jokaiseen muottiin pätkän rautalankaa, joilla sitten ripustin valmiit palat yksitellen vaahteranoksiin. Kimalteli kauniisti pakkasaamun auringossa!

  VastaaPoista
 4. Nää on tosi hienot! Ja tänne on jo kerääntynyt muitakin hyviä ideoita. Olisipa enemmän aikaa.

  VastaaPoista
 5. Aivan huippuhienon näköistä! Kiitokset ideasta!

  Ja kiitokset Henni Sylvian tyylikkäästä kirpparilöydöstä :)

  VastaaPoista
 6. Heippa ja tervehdys Tukholmasta.
  Käyn aina välillä ihailemassa teidän taidolla tehtyjä juttuja:) Jääjutut ovat IHANIA ja tässä yksi linkki minun ja tyttäreni Emelien tekemiin jääkakkuihin:
  http://www.bakerella.com/icy-cakes/
  Terveisin Ella

  VastaaPoista
 7. Minna: Ole hyvä ideasta! Ihanaa, että kirpparilöydölle löytyi tyytyväinen käyttäjä :) , kun ei malttanut hyllyynkään jättää.

  Ella: Terveiset täältä Jyväskylästä Tukholmaan! Aivan upeita jääkakkuja olette tehneet. Täällä ainakin pakkanen paukkuu siihen malliin, että kakut jäätyisivät nopeasti valmiiksi.

  VastaaPoista