torstai 22. joulukuuta 2011

Luukku 22Kahvimyllystä paljastui Maipun hepoille tarvikkeita

Maipun kahvimyllyyn on ilmestynyt tänä vuonna muun muassa tarvikkeita ja hoitajia Schleich-hepoille. Maipulla onkin upea heppatalli (mutta siitä lisää sitten ensi vuonna). Henni innostui askartelemaan tarvikkeita hevosille ja metsästämään käytettyjä Belville-tyttöjä heppojen hoitajiksi. Henniä onnisti ja niitä kotiutui useampi Maipun tallille. Serkkutytöltä saimmekin vinkin, että nämä Lego-tytöt ovat hyviä hoitajia hepoille, eivätkä patsastele samassa asennossa kaiken aikaa niin kuin Schleich-ihmishahmot. Lego-tytöistä tulikin heti tosi tärkeitä Maipulle.

Jouluisena tervehdyksenä Henni päätti askarrella tarvikkeita myös Maipun kaverille. Matkatalli tehtiin Maipun kanssa yhteistyössä vanhasta hamahelmilaatikosta. Jos jollain muuten on sellainen joutilaana, niin voisimme tuunata yhden Maipullekin reissuja varten.

Henni ei ole itse ollut nuoruudessaan heppatyttö, vaikka Nummelan ponitalli -kirjat herättivätkin kiinnostuksen heppailua kohtaan. Saa siis hevosasiantuntijat huomauttaa termeistä ja kuvista, jos niistä löytyy jotain epämääräisyyksiä.


Maipun Schleich-hevonen on mallina uusissa riimuissansa ja heppatyttö (balettipuvussaan :D ) antaa kiitokseksi porkkanan.


Eväitä hevoselle: heinää, kauraa ja porkkanoita. Kaurat on liimattu yhteen perus Erikeepperillä. Porkkanat on muovailtu Maipun kanssa FIMO-massasta. Ruoka-astiana on tuikkukippo, joka on päällystetty ruskealla Masking tapella.


Hevosta täytyy tietenkin harjata päivittäin. Jokaisella hepalla onkin hyvä olla hygienia syistä omat sukansa.


Tarvikelaatikosta löytyy myös kaviokoukku, joka on tehty vanhasta klemmarista (hienot ohjeet täällä). Riimut (hienot ohjeet täällä) on tehty metallilangasta koukkuja ja koukeroita vääntäen, tekonahkaisesta nauhasta sekä vanhasta rihkamaisesta ketjunpätkästä. Suka (oma sovellus) on tehty konepahviin oikeaa piipunrassia kiemuralle liimamalla ja kahva on samaa keinonahkaa kuin riimuissa. Säilytyslaatikko on vanha tulitikkuaski.


Toinen Maipun tamma (clydesdalen hevonen) esittelee uusia riimuja (hienot ohjeet täällä), joista tuli hieman isot tuolle andaluisialaistammalle. On muuten aika tarkkaa hommaa riimujen mittojen kanssa, jos haluaa juuri tietylle hevoselle sopivat. Onkohan näin myös oikeiden riimujen kanssa?


Loimi (oma sovellus) lämmittää heppaa. Tosin tyttö tarkenee jumppapuvussaan eli ei taida vielä olla tarvetta näin lämpimälle sarkakankaiselle loimelle. Kiinnitys on pienellä kam-nepillä.


Hevoshuveihin kuuluu myös tietenkin tallin siivoaminen ja näin joulun alla pitääkin tehdä oikein perusteellinen tallin putsaus. Tallissa on silitetystä oljesta lattia ja maalatut seinät. Ikkunaan on laitettu "lasi" kirjekuoren muoviluukusta. Siivousta varten täytyy tietenkin olla hyvä harja.


Harjan (oma sovellus) vartena on puutikku vähän normaalia varrastikkua paksumpi juuri sopiva Belville-hahmojen käteen. Harjakset on kookoskuitua, jotka on kiinnitetty liimaamalla ja helmilangalla sitomalla.Ja niin saa joulu tulla tähänkin talliin! Siitissä tallissa Hepan onkin kiva levähtää ja syödä jouluisia herkkuja.

Henni on aikasta innoissaan näistä askarteluista, mutta katsotaan kuinka aika antaa myöten ensi vuonna toteuttaa uutta heppahulluutta.

10 kommenttia:

 1. Voi että!! Ihania!
  Itse leikin lapsena paljon heppaleikkejä, kun olisi silloin osanut olla yhtä luova tarvikkeiden teossa kuin te nyt ;)
  Pienenä yritettiin kaverin kanssa askarrella nukkekotiin kalusteita pahvista kun oikeat oli niin kalliita. Eipä tullut kovin kauniita pahvikalusteita, jotka oli liimalla ja teipillä kiinnitetty. mutta itse tehtyjä olivat kuitenkin. :D
  -saara

  VastaaPoista
 2. Ihanaisia tarvikkeita. Voisipa olla, ettei tällä äidillä ihan ehkä riittäisi kärsivällisyys nuin pienten asioiden rakentamiseen. Onneksi meillä heppaleikit rajoittuvatkin rekiretkihevosten liikuttelemiseen joulunaikaan :) Mutta lahjan saaja on varmasti tyytyväinen heppatarvikesaaliiseensa!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hups, mokailin äsken ton kommentin kanssa, tässä uusiks:

  Talli on ollut kovassa käytössä, P tänään mainitsi, että tää on kyllä niiin ihana ja tärkeä mulle.

  E tietää, että talliin ei saa koskea, mutta pyytää "P näytä mulle sitä tallia". Sitten P siivoaa ja järjestelee tallia, hoitaa heppaa ja E katsoo ihastuneena vieressä :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Näitä on kyllä mukava tehdä, kunhan aikaa riittää. Hyviä ohjeita ja ideoita on netissä paljon.

  VastaaPoista
 6. Siis aivan mahtavia juttuja sul on en voi uskoo silmiäni.......IHANIA NUO TARVIKKEET JA HEVOSET VOOOI SÖÖÖÖPÖÖÖJÄÄÄ

  VastaaPoista
 7. Hei, ei olla tehty myyntiin tuotteita. Nämä on niin aikaa vieviäkin, että ei olisi kannattavaakaan. Vastailen kysymyksiin mielelläni, jos päätät itse tehdä.

  VastaaPoista