perjantai 9. joulukuuta 2011

Luukku 9


Kolmiot joulukorteissa


Henni suunnitteli joulukorttien tekoon kolmionmuotoisen leimasimen. Geometrisia kuvioita, varsinkin kolmioita, tuntuukin olevan nykyään paljon vaatteissa ja sisustustuotteissa, joten miksei sitten korteissakin. Jouluteemaan sopien kolmioista voi tehdä esimerkiksi hauskoja tonttuja ja kuusia. Näillä leimasimilla korttien teko onnistuu helposti myös lapsilta.


Ohjeet:

1. Leikkaa softislevystä tai vanhasta hiirimatosta haluamasi kuvio esim. kolmio. Voit tehdä kuvion kaksinkertaisena, jos softislevy on ohutta.
2. Liimaa leikkaamasi kuvio metalliseen purkin kanteen (esim. Piltti-purkin)
3. Sivele leimasimeen jouluista väriä ja paina kuvio korttipaperiin. Voit käyttää esimerkiksi akryylivärejä, peitevärejä, sormivärejä tai purkkivärejä.

Tämä ohje oli myös 23. marraskuuta ilmestyneessä Keskisuomalaisen (ja parin muun lehden) joululiitteessä. Samalla leimasintekniikalla Henni on tehnyt myös kutsukortteja lastensa synttäreille. Leimasia voi tehdä myös perinteiseen tapaan perunasta. Kuvioiden suunnittelussa voi hyvänä apuna olla myös piparkakkumuotit.

Kortit on kiinnitetty seinälle Hennin tekemään magneettimaalilla maalattuun puiseen listaan. Hennin kotona onkin eri huoneissa magneettilistoja pysty ja vaakasuunnassa. Niihin on helppo ripustaa kuvia, kortteja ja lasten taiteilemia piirroksia sekä maalauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti