tiistai 25. lokakuuta 2011

Totorosynttärit


Henni ja Maippu askartelivat yhteistyössä Totoron hamahelmistä (mallina käytettiin Caramel shopissa olevaa kuvaa hamahelmitotorosta). Hetken inspiraation vuoksi oli käytettävä varastoista löytyviä värejä. Vaaleanpunainen Totoro sopi kyllä mainiosti Elinan perheen vaaleansiniharmaaseen oveen, jossa se toivotti synttärivieraat tervetulleeksi.


Synttäreillä oli tarjolla tietenkin Totoroaiheisia herkkuja. Pupuisella riisimuotilla sai tehtyä kivoja pikku Totoroja. Kiitos Susannalle pupumuotin lainasta! Silmät tehtiin merilevästä ja niiden teossa oiva apuväline oli reijittäjä. Suolasissa Totoroaiheisia tarjottavia oli myös mustapallerot eli nokipallerot eli lihapullat. Niihin ei tosin ehditty silmiä tehdä.


Nämä makoisat Totoro-keksit on tehty ilman muottia, veitsellä leikaten. Silminä nomparellit, jotka on kiinnitetty valkoisella sokerikuorrutteella. Ihania keksimalleja oli netti pullollaan, mutta Elinan taidot ei moisiin vielä oikein riitä. Peukalo kun tahtoo olla näissä leipomushommissa keskellä kämmentä.Anopin tekemien mokkapalojen "vahdiksi" Elina taitteli Totoro-origamin. Aivan ei kyllä tuosta piirretystä versiosta taittelu lähtenyt onnistumaan. Onneksi on Youtube ja sieltähän ohje löytyi videomuodossa. Tässä origamissa tuli käytettyä vähän saksia ja liimaa, kun silmät ja massu laitettiin paikalleen. Lopuksi Totoro vaan tikun päähän ja mokkapaloja koristamaan.Kakun päälle oli alunperin suunnitteilla sokerimassasta tehty Totoro, mutta paria päivää ennen synttäreitä tulikin Japanista paketti, joka muutti suunnitelmat. Paketista löytyi Totoro aiheisia sorminukkefiguureita. Totoron lisäksi Kissabussi ja Mei. Kiitos Mayumille ihanista sorminukeista! Kuningas Totoro pääsi koristamaan kermakakkua ja eikös se vaan näytäkin upealta! Kissabussi puolestaan sopi hienosti mangoisen kakun päälle. Pienet kannet vaan alle ja se oli siinä. Helpolla saatiin aikaan upeat Totoroaiheiset kakut! (Varsinkin, kun äitimme leipoi kakut.)

4 kommenttia:

 1. Itsekin Totorosta tykkäävänä pidän koko synttäriteemaa loistavana ideana ja hauskasti toteutettuna : )!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia Totoro-juttuja! Tosi ihania ideoita! Meidän perhekin fanittaa Totoroa...

  VastaaPoista
 3. On teillä ollut mielettömän hienot juhlat! :)

  VastaaPoista
 4. Oli meillä kyllä hauskat synttärit ja Totoro-teema oli kyllä äidinkin mieleen! Hamahelmi Totoro on kyllä niin viehättävä meidän ovessa, että taitaa jäädä siihen. Toivottavasti se pysyykin siinä, ettei tartu kenenkään mukaan. Kiitos kivoista kommenteista!

  VastaaPoista