torstai 8. syyskuuta 2011

Hippi, Hippaliinu, Hippu ja muut hiiretMaippu oppi virkkaamaan koukullakin ketjua ja siitä tuli idea hiirien tekemisestä. Meidän serkku teki joskus Maipulle pienen hiiren synttärilahjaksi Raili Myntin pehmeitä leluja -kirjan kaavalla. Tuo hiiri onkin ollut kovin rakas ja se oli esikuvana myös näille hiirille. Näiden hiiren teossa käytettiin vain yksikertaisempaa ympyränmuotoista kaavaa, jonka Maippu sai itse piirtää sopivan kokoisen kulhon avulla. Myös korvan kaavan Maippu piirsi itse kolikkokaavan avulla. Ja kun kaavat oli piirretty, kankaan leikkaaminen onnistui 5-vuotiaalta hienosti.

Hiiri ommeltiin yhteistyössä ompelukoneella. Äiti painoi kaasua ja tyttö ohjaili, painoi neulan ylös/alas, "keulan" (=Maipun keksimä nimi paininjalalle) ylös/alas, painoi langan päättelynappia sekä katkaisi langan. Sitten Maippu käänsi hiiret oikein päin ja täytti ne tyynyvanulla. Silmien, korvien ja nenän kiinnitys sekä täyttöaukon ompeleminen oli puolestaan äidin hommaa (jotta ne pysyisi varmasti kiinni leikeissä). Näihin sai ihan kivasti käytettyä kaapista löytyviä kangastilkkuja ja jämälankoja. Helmet Maippu valitsi omista helmivarastoistaan.

Ylimmän hiiren Maippu antoi Elinan tyttärelle ja siitä tuli heti rakas. Mikäs sen ihanampi yllätyslahja kuin serkun tekemä hiiri! Itselleen Maippu jätti yhden hiirulaisen ja nyt niitä on valmistunut jo kahdeksan yllätyslahjoiksi rakkaille leikkikavereille <3 ja lisääkin on vielä tekeillä.

3 kommenttia:

  1. Onpas hauska ompeluidea lapsen kanssa! Todella söpöjä hiirulaisia!

    VastaaPoista
  2. ihania! meidän tyttö täällä kovasti katsoo mallia ja tekee jo omaa hiirtä!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, jos lapset ovat innostuneet tekemään itse!

    VastaaPoista