torstai 22. syyskuuta 2011

Harkkahousu housuvaipan kaavalla


Harkkahousu edestä: kosteussulku ja saman muotoinen imu ulottuu edessä ylös, koska tämä vaippa on suunniteltu erityisesti pojan käyttöön.


Harkkahousu takaa: kosteussulku ja imu ei välttämättä tarvisisi ulottua näinkään ylös, koska pojan pissavahingot tulevat lähinnä etupuolelle. Näin kuitenkin harkkahousua voi käyttää myös tytöillä uniaikaan pikkuvahingon varalta.


Harkkahousu sivusta: Etu-keski-takapuoli

Henni ompeli harkkahousu/housuvaipan kaavalla pojalleen parit harkkahousut. Toisista tuli liian vaippamaiset, joten parin sentin kavennus keskeltä ja vyötärön saumoista oli tarpeen ja se paransi istuvuutta. Vieläkin voisi ottaa hieman lisää haarakohdasta korkeudesta, jotta harkkahousu ei pussittaisi niin paljon. Tämä pitää hyvin yhdet pienet pissat: sisällä on ohut bambujoustis, keskellä kiinteänä imuna paksua bambujoustofroteeta ja päällikankaana tenceliä sekä tiiman muotoinen leppäkerttu-pul (Hennin suunnittelema kuosi) kosteussulkuna. Vyötäröllä on joustokanttinauhaa. Kaikki materiaalit on kestovaippakaupasta (joskus aikaa sitten ostettu).

muoks. Innostus tälläiseen kokeiluun tuli Nallevaippojen ihanista hiekkapikkareista.

Jyväskylän kansalaisopiston kestovaippojen ompelukurssilla olisi muuten vielä muutama paikka vapaana, vink vink.

Tässä muutama sovituskuvakin vielä, jotka on hieman hätäisesti ja huonossa valaistuksessa otettuja. Kuitenkin taitaa ajaa asiansa. Malli yrittää tiirailla ikkunasta rusakkoa, joka makoili nurmikolla korvat luimussa, kun satoi vettä taivaan täydeltä.Edestä: Näyttää vähän pepulta, kun tuo kosteussuoja yltää niin ylös asti ja on leveällä alueella.Sivusta: etu-sivu-takapuoli


Takaa

Uusia lukijoita onkin nyt tullut tosi monta, Tervetuloa! Kiitos arvontaan osallistujat myös paljon ilahduttavista kommenteistanne. Vielä on pari viikkoa aikaa osallistua!5 kommenttia:

 1. hienot. mä tarviisin sellasia harkkiksia jotka ovat tyttöjen pikkareiden muotoiset ja niisson ehkä 1 -2 kerrosta imua ja sitten sellanen tiimalasin mallin haaroissa pulia.. voisin tietty ottaa tyttöjen pikkarikaavasta vähän mallia mutta laiskottaa..

  VastaaPoista
 2. Oih, pitäisiköhän tulla ompelemaan kurssille? Mulla olisi kyllä tarvetta rauhassa ompelulle, ja erityisesti kestositeiden (ja ehkä parin vaipan kaverille) ompelulle. Olisipas mukavaa vaihtelua. Pitääpäs vielä kysäistä tuolta miesväeltä. Ehkä näemme!

  VastaaPoista
 3. Unikuu: Bright pots- merkkisiä (meniköhön oikein) ainakin on sellaisia pikkarin mallisia, joiden avulla voisi piirrellä kaavaa. Ja toki pikkareistakin onnistuu. Voisin kyllä omiinkin tarpeisiin piirrellä sellaista vielä enemmän pikkareita vastaavaa.

  Anne: Olisi tosi kiva nähdä kurssilla taasen! Siellä ainakin nyt pitäisi olla hyvin tilaa ommella. Lokakuun eka vloppu olis siis se kurssi ja huomenna infokerta (voisit tulla siksi ajaksi leikkaamaan jo valmiiksi kankaita ;) ).

  VastaaPoista
 4. Heip! Ilmoittauduinkin mukaan, pääsisin huomenna vähän myöhässä kun puoti menee vasta kuudelta kiinni, mutta tulossa siis ollaan. Jee, rauhassa ompelua, mitä luksusta!

  VastaaPoista