sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Pikkuiset pikkuhousut


Hennin ystävän "Pikkutättärälle" ei löytynyt kaupasta sopivia alushousuja. Toivomuksena 2-vuotislahjaksi olikin pikkuruisia pikkareita, jotka ei tippuisi jalasta. Henni lupasi niitä ommella. Yhdestä Ottobrestä löytyi pikkareiden kaava, mutta niissäkin pienin koko oli tietenkin 92 (pojille 86). No siitä sai kuitenkin hieman osviittaa ja kaavaa muokkaamalla löytyi oikein hyvä malli. Alkuperäisestä kaavasta käytettiin tosin vain 86 kokoiseksi pienenttyä haarapalaa. Tosi herkullisia tuli kyllä pikkareista ja niihin sai kivasti käytettyä melko pieniäkin kangaspaloja. Hennin poika meinas omia maatilapikkarit sovituksen jälkeen, joten nyt on huristeltu koneilla myös suloisia pikkuisia boxereita. Niistä kuvia myöhemmin, kun saadaan koneelle.

muoks. kukkatrikoo Nansolta, muut kuositrikoot Jofotexilta. Ottobren numero 6/2010

12 kommenttia:

 1. Voi herkullisuuksia! Meilläkin on tehty itse pikkareita, kun kaupan versiot on usein niin synkeitä poikasille. Ja samalla pääsee eroon pikkutilkkusista kätevästi.

  VastaaPoista
 2. Kivoja retrohenkisiä pikkareita! Kaupan pikkarit tosiaan ovat usein melko sopimattomia. Meillä 3-v. poika käyttää suurelta osin käsintehtyjä.

  VastaaPoista
 3. Voi miten kivoja! Omalle tytölle päädyin ostamaan kun en jaksanut etsiä kaavaa enkä sellaista itse alkaa vääntämään. Nyt sain vinkkiä, mistä löytyy- kiitos!

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän ihania kaikki! Tiedänpä mitä teen noilla tilkuillani kunhan tämä tulee meidän perheessä ajankohtaiseksi... =)

  VastaaPoista
 5. Oi miten suloisia pikkuisia pöksyjä!

  VastaaPoista
 6. Mistä ottobren lehdestä on muuten ohje? Saako lehteä esim. kirjastosta lainattua? Onko siis tietoa löytyykö kirjastosta kyseisiä lehtiä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon runsaista kommenteista!

  Red Dragon: Kaava on Ottobre 6/2010 ja pitäisi löytyä kirjastoista tuota lehteä. Näistä tuli tosiaan vähän eri malliset, kun hoikkareitiselle kaava lehdessä oli mielestäni reilu.

  VastaaPoista
 8. Kävin tänään kirjastossa ja tottakai kyseinen lehti puuttui =/. Tai oli lainassa..

  VastaaPoista
 9. Kiitokset vielä pöksyistä, niistä on tykätty kovasti ja melko kivan näköiset ovat helteellä pihalla juoksennellessa :)

  VastaaPoista