perjantai 19. marraskuuta 2010

Tähti-linnun koti näyttelyyn
Maippu osallistui lilla a -blogin Bird house -näyttelyyn Tähti -linnun prinsessamaisen, vaaleanpunaisella asumuksella. Henni oli apuna ideoinnissa ja tekemisessä. Eniten Maippu tarvitsi apua linnun tekemisessä (kun ei helpompaa ideaa tullut mieleen helposti kotoa löytyvistä materiaaleista).  Maippu ja Henni tekivät ensin villapallolinnin, mutta siitä tuli hieman massiivinen  oleilemaan parvekkeella ja Maippu ihastui palleoroon niin, että halusi ottaa sen heti leikkeihin. 

Pesä on tehty muumikeksirasiasta, johon Maippu leikkasi ensin aukon. Maippu pohjusti kahteen kertaan rasian valkoisella maalilla ja maalasi sen sitten vaaleanpunaiseksi. Neljän munan kennosta tuli hyvä katto ja prinsessatorni pönttöön. Sen Maippu maalasi kultaiseksi ja liimasi koristeeksi pinkin sulan. Sulka on viime pääsiäisen virpomisoksista ja parveke on tulitikkurasiasta. Parvekkeen koristuksena on silkkipaperia, joka on Maipun synttärilahjakääreestä. Lintu on tehty vanhan tyynyn sisuksesta ja soittorasiassa ripustimena toimineesta tyllinauhasta. Tähti-linnun silminä on helmet.Nimi: ”Tähti”
Lauluääni: ”pii pii pi pi pii”.
Ruokavalio: perunat, soijapyörykät, porkkanat, liha ja siemenet
Tähti pitää siitä, että hänen pesänsä on sisustettu pumpuliseksi. Lintu pitää tähdistä, kullasta, kimalteesta ja sen lempiväri on tietenkin pinkki.

Tälläinen yhteinen projekti oli tosi mukava, suosittelemme. Käykäähän ihastelemassa muitakin hienoja ideoita lilla a:n blogista sekä tietenkin Bird house -näyttelyä!

5 kommenttia:

  1. Aivan ihana lintu ja asumus. Voi kun itsekin tulisi enemmän askarreltua lasten kanssa.

    VastaaPoista
  2. Yhdessä puuhailu on kyllä kivaa, kun keksii sopivan innostavan ja helpon/haastavan puuhan. Onneksi ainakin esikoinen on tosi mielellään askarteluhommissa mukana. Pienempikin on kyllä kiinnostunut meidän puuhista, mutta ei voi juuri vielä osallistua. Ja aina voisi askarrella enemmänkin lasten kanssa.

    VastaaPoista
  3. Ihana linnun pesä <3 Pihlakin tykkäsi kovasti, vaalean punainen väri ja sulka oli erityisesti ihania ja tietty myös suloinen lintunen.

    VastaaPoista