maanantai 15. marraskuuta 2010

NukketeatteriaKun Lapinkan talossa juhlittiin puoli vuotta sitten synttäreitä, sai sankari 2-vuotis lahjakseen ihanan nukketeatterisermin. Siitä saakka on Elinalla aina välillä käynyt mielessä, että pitäisikö omallekin tytöllekin sellainen tehdä. Eniten mietitytti sermin säilytys pienessä asunnossa. No sitten kun synttärit alkoi lähestyä ja synttäriohjelmaa mietittiin, ajateltiin tehdä pieni nukketeatteriesitys ja järjestää lapsille ongintaa. No ei tarvinnut, kun vähän paapalle vinkata ja seuraavana päivänä oli sermin kehikko jo petsausta vaille valmis. Sermin verhoilu ei sitten valmistunutkaan yhtä nopsaa. Itse asiassa sermiä valmisteltiin vielä synttäreitä edeltävänä iltana ja se mitä ei ehtinyt laitettiin hakaneuloilla kiinni. Eniten verhoilussa vei aikaa kankaiden valinta. Lopulta sermiin päätyi kirpparilta löydetty saateenkaari-auringonlaskukangas ja Hennin varastoista löytynyt punainen pellavakangas. Myös toinen pitsi on Hennin kätköistä ja toisen Elina löysi kirpparilta.

Sermi ei ole vieläkään aivan valmis. Muutama kohta pitää vielä ommella. Haasteena on myös keksiä, miten sermi pysyisi tukevasti pystyssä. Siihen suunnitellut jalat eivät ainakaan sellaiseen ole riittävän tukevat, kun sermin alareunan rima on pyöreä. Millaista tuki ratkaisua ehdottaisitte sermiin? Tässä kuvassa sermi on ilman tukijalkoja.

Ihanahan tästä sermistä tuli ja oli synttäreillä tosi tykätty. Säilytyskään ei taida kokoontaitettavassa sermissä tuottaa ongelmia, vaikka se aluksi mietityttikin. No mutta kunhan tämä tukevuusongelma ratkeaa ja viimeistelyt saadaan tehtyä, pääsee Elinan 2-vuotias tyttö suunnittelemaan omia esityksiään!

5 kommenttia:

 1. Se oli kyllä hieno, harmi ettei isompi päässyt myös näkemään.

  Eikö siinä auta sitten sellaiset molemmin puolin ylettyvät tukijalat?

  VastaaPoista
 2. Ihana! Lanpinkalla tuota kanssa ihailin. Tarvii kyllä tuollainen tehdä, kun tyttö vähän kasvaa...

  VastaaPoista
 3. Kiitos :)

  anskumari: Ne tukijalat mitkä oli siihen tehty oli just semmoiset, jotka yltää molemmin puolin, mutta ongelmana oli se niiden kiinnityshommeli tarpeeksi tiukasti. Ei tekisi mieli laittaa kiinteenäkään, koska silloin tota sermiä ei saa niin helposti kasattua säilytystä varten. Joo, mutta eiköhän siihen ratkaisu vielä löydy.

  VastaaPoista
 4. No entäs sellaiset saranat niihin jalkoihin, et sitten ne sais taitettua toiselle puolelle? ;) T:Puuseppä-ansku

  VastaaPoista
 5. Kiitos ansku! en nyt oo varma mitä tarkoitat, mutta siis niissä jaloissa onkin semmoiset saranat. Niiden pitäisikin puristua tiukasti siihen puuosaan... Ongelma on siis varmaan nyt siinä, että se puuosa on pyöreä ja sitten se vaan siitä pyörähtää nurin. Vaikea tätä kyllä selittää ja en tiedä oliko sun ajatus tommoinen vai jokin toinen? Sun täytyy joskus tsekata ne. Ne on Hennillä nytten :D

  VastaaPoista