tiistai 4. toukokuuta 2010

50-luvun leninkiElina halusi tuunata pitkästä hameesta itselleen juhlamekon. Hyvin itselle istuvan mekon tekeminen on jokseenkin haasteellista, joten Elina päätti toteuttaa sen Jyväskylän kansalaisopiston ompelukurssilla. Kaava tähän "50-luvun leninkiin" on Suuri Käsityö -lehdestä (9/2009). Materiaalina oli viime kesänä kirpputorilta löydetty pitkä hame, joka maksoi 3 euroa. Hameen myyjä kertoi ostaneensa sen muutama vuosi aiemmin kirpputorilta Pariisista. Hameesta sai hyödynnettyä myös vuorikankaan, jolloin ainoa uusi materiaali mekossa on vyössä ja helman taitteessa oleva keltainen puuvillasatiini (Eurokangas). Ei tullut siis hurjasti hintaa tälle kauniille ja kesäiselle juhlamekolle. :)

Mekko oli mukava ommella, vaikka vuorillisessa mekossa on kyllä aikalailla hommaa. Istuvuus oli kuitenkin kerralla melko hyvä. Vähän piti saumoista päästää, kun mekosta meinasi tulla liian niukka, mutta muuten ompelu sujui ilman suurempia ongelmia. Hyvä ohjaus tauttoi tietysti kovasti asiaa.


7 kommenttia:

 1. Vau, nätti mekko on! Mukavan mallinen, ja mukava tarinakin on kankaalla. Itsekin haluaisin kovasti tuunata vanhoja vaatteita mutta vielä ei taidot ja luovuus riitä noin pitkälle. Eikä se taito ilman omaa ompelukonetta kehity. :)
  -saara

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kesän juhlia odotellessa (tai oikeastaan alkusyksyn).

  Saara: ei muuta kuin ompelukoneostoksille :) Tekemällähän sitä oppii.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavia nää teidän uudet luomukset. En oo hetkeen blogiin ehtinyt kun ei oo ollut nettii ja nyt kun pääsin ni oli pakko tulla het kattoon mitä täältä löytyy...ja arvatenkin...paljon ihanuuksia :)

  VastaaPoista