torstai 29. huhtikuuta 2010

Siilit ja sienet tunikassa

Elina teki Hennin suunnittelemasta Sienet ja siilit -kankaasta tunikan. Tunikan kaava on jälleen Ottobren (6/2009) yömekosta, kuitenkin hieman kavennettuna versiona. Saumavaroja ei jätetty ja saumuroidessakin lähti melko reilusti saumoista pois. Sienet ja siilit -joustofrotee joustaakin tosi hyvin, joten siitä oli kiva tehdä tämmöinen istuvampi malli. Joustavuudesta tuli kuitenkin myös ongelmia. Kaula-aukko meni uusiksi, kun se venähti liian isoksi resorikanttausta ommellessa. Ei siinä auttanut muu kuin saksia kanttaus pois ja tietenkin alkuperäinen kaula-aukko siitä hieman suureni. Elina päätyi lopulta laittamaan kaula-aukkoon leveämmän resorin ja sen sisälle kuminauhan. Niin sitä sai kutistettua sopivamman näköiseksi ja ihan hauskahan tunikasta lopulta tuli.

4 kommenttia:

 1. Tuohan oli hyvä idea muokata yöpaidan kaavasta tunika! Kas kun ei ole tullut itselle mieleen.

  VastaaPoista
 2. Tuo kangas on kyllä niin ihanaista että ♥
  Kiva tunikakin siitä tuli :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tuli!

  Kaavan pienennys näyttää onnistuneen hyvin. On kyllä aina ärsyttävää, kun joutuu keksimään jotain pieleen menneen tilalle. Tosi kiva kaulus kuitenkin, kannatti nähdä vaiva :)

  -Hanna

  VastaaPoista
 4. Kiva mekko! Elina, voitit blogini lisäarvonnassa kukkarintakorun. :) Laitatko minulle sähköpostilla osoitteesi, niin laitan tulemaan postia. Onnea! (ps@psrecycled.com)

  VastaaPoista