keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Retrot vaippavillikset


Henni neuloi pojalleen retrot villavaippahousut. Malli on muokattu Tiuhtis-villisten ohjeesta. Lankana on ihana Cascade 220 wool, joka on ostettu Secret Wool -lankakaupasta. Lankaa (M-koko pitkillä lahkeilla) meni näihin housuihin ihan hiukkasen yli 100 g. Nappisomisteet housuihin voisi tehdä myös virkkaamalla tai huovuttamalla, mutta näissä sepaluksen kohdalla on ihan tavalliset napit. Kohta puikolle pääsee uudet villikset. Niihin Henni aikoo muokata hieman leveämmän peppuosan, jotta housuihin jäisi vähän enemmän kasvun varaa. Näistä tulikin nelikuiselle vauvalle melko justit. Väri toisiin housuihin on vielä mietinnässä: lime vai mokka? Semmoiset vyyhdit olisi valmiina.

8 kommenttia:

 1. Ihanat nuo napit edessä ja kivan näköinen malli muutenkin :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat!!! Harmi että neiti ei enää noita villahousuja käytä : / Mutta voishan tollaset tehdä ihan housuiksi : ) NIIN SULOSET!

  VastaaPoista
 3. Nää on kyllä tosi hienot! Ihana kun ohjetta uskalletaan muokata vapaasti oman mielen ja tarpeiden mukaan! <3

  VastaaPoista
 4. VAU! Osoteesta saapi syytellä Voppilaisia! ;)
  Ousku delffi.vuodatus.net - blogista

  VastaaPoista
 5. Ihanat pöksyt, väri on ihan huippu ja "prässi"-idea mahtava!

  VastaaPoista
 6. Kiitos :) Itsekin olen kyllä tyytyväinen villiksiin. Ne näyttää hauskalta meidän pikkuisen päällä ja cascade on toiminut hyvin vaippahousussa. Petran ohjeen ansiosta onnistui ja siitä oli helppo myös muokata sopivat meidän tarpeisiin (yksi kokeilu takana toista ohjetta muokaten, jotka ei ollut vaippahousuiksi hyvät). Tein prässit ekaan versioon niin, että sileän tilalla oli nurjaa ja "prässit" sileällä. Enemmän neuloneet voivat antaa vinkkejä, miten muuten prässit voisi toteuttaa (jos tätä eksytte lukemaan). Tässä toisessa kokeilussa siis päälle kirjotut "prässit".

  VastaaPoista
 7. Ihanat pöksyt!

  Ekaa kertaa täällä: Leenan 37tuntia -blogin MaMa-haasteesta tänne hyppäsin. Itsekin kestoilen lapsien kanssa ja kaikenlaista yritän keritä neuloskelemaan ja saatanpa tännekin uudestaan piipahtaa... :)

  VastaaPoista